"Misschien AZ wel best voetballende ploeg van Nederland"

1 december 2017, 19:14

VVV-Venlo heeft een hoge pet op van komend tegenstander AZ. Anderzijds zijn de Venlonaren erop gebrand een goed resultaat te boeken tegen de nummer drie van de Eredivisie. VVV was teleurgesteld na het gelijkspel van vorige week tegen Willem II (3-3).

"Weghorst een van de beste spitsen"

"Misschien is AZ momenteel wel de best voetballende ploeg van Nederland", zegt VVV-trainer Maurice Steijn op de website van de Limburgers. De keuzeheer is in het bijzonder lovend over Wout Weghorst. "Hij is een van de beste spitsen van Nederland. Ik hoop dat we de goede manier vinden om ze partij te geven. Het zal een heel zware wedstrijd worden voor ons. Maar we willen ons gaan revancheren. Dat is het streven."

VVV speelt voor de tweede keer op rij een thuiswedstrijd. Een week geleden gaf de ploeg tegen Willem II een 3-1 voorsprong weg. "De jongens hebben zichzelf niet beloond. Doodzonde, zeker als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad. We zullen dan ook niks veranderen aan het team of de manier van spelen."

Nog geen interview-stop bij AZ

AZ wordt door de prestaties bedolven onder extra aandacht en complimenten. "Maar ik heb niet het idee dat het veel doet met deze ploeg. We hoeven nog geen interview-stop in te lassen, haha", zegt trainer John van den Brom op de website van AZ.

Voor Van den Brom betekent het duel in De Koel een weerzien met Maurice Steijn. In de tijd dat Van den Brom de scepter zwaaide bij ADO Den Haag, werkte hij samen met Steijn. "Ik ken hem dus goed en weet hoe hij over voetbal denkt. Ik verwacht dat hij, net als tegen Willem II, weer gewoon 4-3-3 gaat spelen. Een week eerder stelde hij tegen Feyenoord nog vijf verdedigers op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen