Feyenoorders tevreden over loting: "Had stuk slechter gekund"

1 december 2017, 17:50   Bijgewerkt: 1 december 2017, 17:59

De WK-gangers van Feyenoord weten wie ze treffen in de groepsfase. Nicolai Jørgensen (Denemarken) treft onder andere het Peru van Renato Tapia, maar ook Frankrijk en Australië. Sofyan Amrabat en Karim El Ahmadi moeten met Marokko vol aan de bak. Zij spelen komende zomer tegen Portugal, Spanje en Iran.

 "Normaal gesproken hebben we met Denemarken niet zoveel geluk met lotingen, maar deze had een stuk slechter gekund", zegt Jørgensen op de website van Feyenoord. "Frankrijk is natuurlijk de favoriet in onze poule, dat lijkt me duidelijk. De strijd om de tweede plaats ligt wat mij betreft helemaal open, want ik denk niet dat Denemarken, Australië en Peru elkaar veel ontlopen. Ik kijk er erg naar uit om tegen Renato te spelen, het is speciaal dat je elkaar als teamgenoten op een WK kunt treffen."

Tapia bekeek de loting thuis vanaf de bank. "Het scheelde niet veel of we hadden naast Denemarken ook Marokko getroffen, dat zou helemaal leuk zijn geweest. De wedstrijd tegen Frankrijk wordt erg zwaar, maar tegen Denemarken en Australië hebben we zeker een kans. Eén ding is in ieder geval zeker: we zullen er klaar voor zijn. Na 36 jaar afwezigheid willen we graag aan de wereld laten zien wat we kunnen."

Amrabat en El Ahmadi noemen hun groep een mooie loting. "Het wordt zwaar, want we krijgen te maken met heel sterke tegenstanders. We hebben veel respect voor grote landen als Spanje en Portugal, maar we hebben zelf ook een goed team en bovendien veel zelfvertrouwen. Op een WK heb je altijd kans, vooral de vorm van de dag wordt heel belangrijk", aldus Amrabat.

Ook was er hoop op een poule met Denemarken, Peru en Marokko.El Ahmadi: "Toen duidelijk werd dat Nicolai Jørgensen en Renato Tapia met Denemarken en Peru bij elkaar in de groep zaten, hoopte ik dat wij daar met Marokko ook bij zouden komen. Dat zou wat zijn, zoveel Feyenoorders die tegenover elkaar staan op een WK. Nu gaan we het opnemen tegen Portugal en Spanje, twee grote Europese landen. Naar welke wedstrijd ik nu het meeste uitkijk? Ik denk die tegen Spanje, dat wordt hoe dan ook een mooie wedstrijd."

Lees meer: Loodzware poule Marokko en Spanje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen