Transferweekje: Sneijder naar VS, middenvelders weg bij PSV

1 december 2017, 14:07

Transfergeruchten blijven op volle toeren komen. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Sneijder wil naar Amerika

Met veel bombarie werd Wesley Sneijder deze zomer gepresenteerd bij OGC Nice. "Dit is geen noodsprong", liet hij weten bij zijn presentatie. Ook de president was vol trots. Maar een dijbeenblessure, kniekwetsuur en een enkelletsel later is het leuke er wel af voor beide partijen. De Franse club bungelt in de onderste regionen van de Ligue 1 en won met Sneijder op het veld slechts één duel. Daarom heeft zaakwaarnemer Guido Alberts de eerste lijntjes naar Amerika uitgelegd, weet het Algemeen Dagblad. De recordinternational van Nederland zou graag in Los Angeles gaan voetballen. Als we de Amerikaanse journalist Kevin Baxter mogen geloven, krijgt hij vooralsnog echter nul op het rekest. 

{image[322537][right-half][]}Opvolger Bosz gezocht

Ondanks de slechte resultaten kreeg Peter Bosz het vertrouwen van de clubleiding van Borussia Dortmund. Toch zijn de bazen in Dortmund wel aan het informeren naar een opvolger. Julian Nagelsmann werd nadrukkelijk genoemd, maar de coach gaf vrijdag tijdens de persconferentie nog aan 'dat het geen issue is'. Ook een scenario zoals bij Bayern München met Jupp Heynckes is genoemd: maar de ervaren Ottmar Hitzfeld gaf ook aan geen oren te hebben naar de baan. Ook Luis Enrique schijnt in beeld te zijn. Want hoewel Bosz nog altijd aan het roer zit, zijn de Duitse media van één ding overtuigd: de clubleiding zoekt nog wel even door.

Overvol PSV-middenveld geleegd

Phillip Cocu heeft in tegenstelling tot andere seizoenen een vaste bezetting op zijn middenveld gekozen, met Marco van Ginkel, Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro. Dat biedt voor Bart Ramselaar, Adam Maher, de jeugdigde talenten en Marcel Ritzmaier weinig perspectief. En Maher en Ritzmaier lijken daar wel klaar mee. Laatstgenoemde kon afgelopen zomer nog naar Polen, maar die overgang viel uiteindelijk in het water. Hoewel de Marokkaanse middenvelder in de bekerwedstrijd tegen SDC Putten nog een sleutelrol vervulde, kwam ook hij vervolgens amper meer in actie. Beide spelers willen het liefst komende winter nog vertrekken uit Eindhoven, zo meldt het [a,https://www.ed.nl/psv/maher-heeft-geen-nieuwe-aanbieding-van-psv-gehad-en-wil-weer-voetballen~a519930e/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web,_blank,Eindhovens Dagblad]. Wanneer komt er duidelijkheid?

{image[313092][left-half][]}David Luiz wil vertrekken bij Chelsea

Na de 3-0 nederlaag tegen AS Roma heeft David Luiz zich flink laten gaan tegen manager Antonio Conte. De verdediger is sinds dat moment zijn basisplaats kwijtgeraakt en speelde in de Premier League geen seconde meer. Niet veel later raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Toeval? De Engelse media beweren van niet. Paris Saint-Germain zou de Braziliaan graag willen terughalen, terwijl ook Real Madrid en Internazionale interesse hebben in de centrale verdediger. Een hereniging met Conte lijkt na de uitval van David Luiz niet aan de orde. Welke club gaat het worden?

Anderson in de belangstelling

Een opvallend gerucht uit Italië. Djavan Anderson, hij kwam bij SC Cambuur verdedigend nog veel tekort, staat in de belangstelling van meerdere clubs. Na zijn overgang naar Bari moest hij even wennen, maar sinds hij in het basiselftal staat, verloor de koploper van de Serie B geen wedstrijd meer. De laatste vier duels speelde hij volledig mee én maakte hij een doelpunt. Fiorentina zou de prestaties hebben opgemerkt en, jawel, ook FC Porto schijnt interesse te hebben in de rechtsback, die in Leeuwarden geen nieuw contract kreeg aangeboden...

Richarlison mag niet weg

In Amsterdam zullen ze zich nog wel eventjes achter de oren krabben als het gaat over de Braziliaanse aanvaller Richarlison. Nadat de Amsterdammers hem niet binnenloodsten, vertrok hij afgelopen zomer naar Watford. Veertien wedstrijden, vijf doelpunten en vier assists later is hij in Engeland een van de meestgewilde aanvallers van het moment. "Hij is een heel goede speler", gaf José Mourinho deze week over hem te kennen. De twaalf miljoen euro die Watford voor hem betaalde enkele maanden geleden, is een schijntje als je het afzet tegen wat de clubs nu voor hem willen betalen. Toch wil de clubleiding van Watford van geen vertrek weten: "We willen hem nog vele seizoenen houden", aldus directeur Scott Duxbury. Toch was deze tweet van de aanvaller wel weer opvallend...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen