Kompany vol vertrouwen voor loting: "Maakt me niet veel uit"

1 december 2017, 08:11

Vrijdag om 16.00 uur start in Rusland de loting voor het WK van komende zomer. Het is een moment waar veel voetballiefhebbers naar uitkijken, maar Vincent Kompany niet. De captain van de Belgische ploeg maakt zich door het vertrouwen in zijn eigen ploeg weinig zorgen.

"Op het moment dat de loting bezig is, zal ik wel eens kijken. En eens horen of ik mogelijk tegen een aantal ploeggenoten zal spelen. Vooral dat. Voor de rest ga ik gewoon uit van eigen sterkte. Het maakt mij eigenlijk weinig uit tegen wie we spelen", zegt de 31-jarige verdediger tegen Het Laatste Nieuws.

"We gaan er het maximale proberen uit te halen. Lees: met of zonder wereldtitel", aldus Kompany. Hij hoopt volgende zomer pijnvrij te zijn als het WK op het programma staat. "Mentaal ben ik sterker dan ieder ander. Wat mijn fysieke gezondheid betreft, kan ik niets beloven. Dat kan niemand. Het is frustrerend om aan de kant te staan, maar het heeft mij progressie doen maken. Terwijl ik vanuit de tribune de wedstrijden volgde, beeldde ik me in hoe ik bepaalde aanvallers moest afstoppen en welke passes ik moest geven. Ik besef dat je ook vooruitgang kan maken zonder te trainen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen