[BUITENLAND]: Heerlijke bekerpotjes in Spanje en België

30 november 2017, 23:20

Het was een bekeravondje om je telraam erbij te houden. Hadden we eerder in Italië al de 8-3 bij Udinese - Perugia, ook in Spanje en België regende het doelpunten. Real Betis en Cadiz spanden de kroon, zij verdeelden acht doelpunten in een spectaculaire 3-5 in het voordeel van de underdog uit de Segunda División.

Real Betis - Cadiz 3-5

Op bezoek bij Cadiz had Real Betis met 1-2 gewonnen en dus zou je op voorhand zeggen dat er weinig aan de hand was voor de ploeg die in de competitie een niveau hoger acteert. Maar niets was minder waar. In een waanzinnig eerste halfuur zette Cadiz de boel op zijn kop. David Barral, Daniel Romera en Aitor Garcia scoorden voor de bezoekers, die ondanks goals van Ryad Boudebouz en Cristian Herrera met 2-3 het overwicht in handen hadden. Nog voor rust kwam de tweededivisionist op rozen te zitten, toen Romera zijn tweede van de avond maakte. In de tweede helft deed Herrera andermaal wat terug en had Betis nog een klein halfuur om de boel recht te trekken. Het tegenovergestelde gebeurde, want een kwartier voor tijd voltrok Ivan Kecojevic het vonnis met de 3-5.

Valencia - Real Zaragoza 4-1

Het in topvorm verkerende Valencia had in Zaragoza al met 0-2 gewonnen en kon het zich dus veroorloven wat andere spelers de kans te geven. Een van hen was de doorgaans vaste invaller Santi Mina (foto), die met twee treffers het publiek in Mestalla het nodig vermaak bood. Robert Ibánez, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte, tekende vervolgens nog voor de 3-0, waarna Rúben Vezo het feestje compleet maakte. De bezoekers deden uiteindelijk nog wel wat terug. Jorge Pombo zette de 4-1 eindstand op het bord.

Zulte-Waregem - Club Brugge 2-3

Op een door de neerslag haast vergaan voetbalveld maakten Zulte en Brugge er een heerlijke schouwspel van met voor rust slechts een goal. Jelle Vossen kon na vier minuten al de 0-1 binnentikken voor de bezoekers, waar aan Nederlanders alleen Ruud Vormer aan de aftrap verscheen. Na de pauze sloeg Zulte binnen een paar minuten terug. Eerst scoorde Davy De Fauw een strafschop en een minuut nadat Jordy Clasie bij Brugge inviel schoot Leya Iseka met scherp. Maar ook Brugge - dat ook nog twee keer het houtwerk raakte - bleek over veerkracht te beschikken. Dennis schoot raak na een glijpartij in het strafschopgebied van Zulte en in de verlenging was de invaller ook nog goed voor de winnende.