Standard-trainer Pinto moet vrezen voor straf na schwalbe

30 november 2017, 19:29

Kevin Strootman en Oumar Niasse werden dit jaar al geschorst vanwege schwalbes, maar nu lijkt het erop dat ook trainers gestraft kunnen worden vanwege een buiteling. Standard Luik-manager Sá Pinto had mogelijk een straf boven het hoofd na zijn stukje theater in de Beker van België.

Op bezoek bij RSC Anderlecht stond de club uit Luik knap met 0-1 voor en liepen de gemoederen in de slotfase hoog op. Als er dan een van de vele uit het publiek gegooide biertjes naast hem landt, valt hij als door de bliksem getroffen naar de grond.

Deze tijdrekactie leidde tot veel discussie en lang oponthoud en uiteindelijk werd Pinto naar de tribune verbannen. De Belgische voetbalbond KBVB heeft inmiddels ingegrepen en aangegeven dat de Portugees zich volgende week dinsdag moet komen verantwoorden. 

Aan welke straf de KBVB precies denkt, is niet bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat Pinto er niet makkelijk vanaf zal komen. "Onaanvaardbaar, agressief en vijandig ten aanzien van de scheidsrechter", zo omschreef scheidsrechter Luc Wouters het gedrag van de trainer, die na zijn schwalbe ook verbaal nog flink te keer ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen