Mechelen-fan valt in als grensrechter: "Speciaal moment"

30 november 2017, 12:27

KV Mechelen verloor woensdag in de Belgische beker na strafschoppen van RC Genk, desondanks had supporter Luc Bosmans de avond van zijn leven. De Mechelen-fan viel Achter de Kazerne in de verlenging in als grensrechter nadat twee leden van het oorspronkelijke arbitrale kwartet geblesseerd waren geraakt.

Een dag later moest Bosmans gewoon weer werken. "Ik ben bijna bekomen. Nu begint het eigenlijk pas tot me door te dringen dat het toch wel een speciaal moment is en dat het gelukkig allemaal goed is afgelopen", citeert Sporza uit zijn interview met Studio Brussel. Na het tweede blessuregeval in de arbitrage deed de stadionspeaker een oproep aan de fans of er zich onder hen een potentiële vervanger bevond. "Ik moest daarop even nadenken. Ik ben scheidsrechter op het niveau van eerste provinciale. Ik dacht eens te gaan kijken en ik was blijkbaar de hoogst gekwalificeerde scheidsrechter die zich aangemeld had."

Bosmans is supporter van KV Mechelen, is hij daarom wel altijd eerlijk geweest? "Als ik zie welke impact mijn optreden heeft gehad, ben ik blij dat er geen fouten zijn gemaakt", reageert hij. "Omdat de reacties nu over het algemeen zeer, zeer positief zijn. Ik kreeg veel toffe reacties. Die waren misschien wel heel anders geweest als er echt een fout gemaakt zou zijn. Bovendien zette ik dan niet alleen mezelf maar alle scheidsrechters in hun hemd." Hoe voelt hij zich een dag later? "Het moet verder. Ik sta op het werk klaar om aan mijn dagtaak te beginnen. Het leven gaat verder en ik blijf mezelf."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen