Booy nam bewust wat afstand van de voetballerij

Booy nam bewust wat afstand van de voetballerij

30 november 2017 – Na ongeveer 2,5 jaar clubloos te zijn geweest, trad Foeke Booy deze maand als technisch manager in dienst bij SC Cambuur. De oud-speler van de club uit Leeuwarden nam na zijn ontslag als coach van Go Ahead Eagles, in het voorjaar van 2015, bewust wat afstand van de voetballerij."Bij Manchester United en Newcastle United heb ik in de keuken gekeken. Ik heb een cursus prestatie-psychologie in de sport gevolgd, heb met anderen een sportevenement in Utrecht georganiseerd en heb vrijwilligerswerk gedaan voor het goede doel. Verder heb ik veel tijd in zelf sporten gestoken. Ik heb de marathon van Rotterdam gelopen, heb met vrienden op de racefiets mooie toertochten gemaakt. En met mijn vrouw heb ik mooie reizen gemaakt. Daarnaast kwam ik tot de conclusie van het veld te stappen en beleidsmatig te gaan werken", aldus Booy tegen de Leeuwarder Courant. De kans dat hij dus nog als trainer terugkeert in het betaald voetbal lijkt nihil. Cambuur nam eerder deze week afscheid van coach Marinus Dijkhuizen.

Bij Cambuur moet Booy bouwen aan de toekomst van de club. "Vooral het traject naar het nieuwe stadion is voor mij door de gesprekken heel aantrekkelijk geworden. Ook de supporters zien dat dit het moment is richting het nieuwe stadion. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen en dat we een stabielere club worden. Richting de Eredivisie is het doel", vervolgt Booy. Cambuur staat zeventiende in de Jupiler League, maar is volgens haar nieuwe technisch manager in potentie groter. "Ik hoor overal 'sleeping giant'. Ik vind dat ook kloppen. Het heeft te maken met de achterban als je ziet hoe deze club gesteund wordt. Dat tekent de beleving hier. Dat kan nog beter als je het nog beter kunt invullen. De kunst gaat worden de juiste bronnen aan te boren om te kijken of we daar sportief in mee kunnen groeien."

Op de vraag wat er tijdens de komende winterstop in Leeuwarden moet gebeuren, antwoordt Booy voorzichtig: "Ik moet me een goed beeld vormen van wat er echt nodig is. We moeten kijken wat de mogelijkheden zijn, want dat is het spanningsveld waar Cambuur mee te maken heeft. Je moet creatief zijn. Er is misschien iets (financieel, red.), maar ook niet al te veel. Wat moet erbij? Daar gaan we de komende weken de tijd voor nemen. Ik begin per 1 januari, maar ben nu al in de running. Ook ben ik bij de procedure voor een nieuwe trainer betrokken. Daarvoor geldt: beter een rustige dan een snelle beslissing."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020