PEC Zwolle
1 – 1
AZ

Ralf vs Mats Seuntjens in Eredivisie: "We hebben het er al over"

Ralf vs Mats Seuntjens in Eredivisie: "We hebben het er al over"

3 december 2017 – Het seizoen van Mats Seuntjens (25) bij AZ is dit seizoen als een achtbaan in Walibi World: het ene moment hang je hoog in de lucht en voel je je geweldig, niet veel later dreig je buiten boord te vallen na een enorme afdaling en een scherpe bocht naar links. De middenvelder had eerst een basisplaats, maar moet de laatste weken genoegen nemen met een plek op de reservebank. Maar tegen VVV-Venlo, in de ontmoeting met zijn broer Ralf, wil hij spelen.

Hangend linksbuiten. Hangend rechtsbuiten. Middenvelder of op de nummer tien positie: Seuntjens wordt gebruikt waar hij nodig is. De laatste weken is dat veelal als invaller. Het zorgde ervoor dat hij een dag na zijn winnende goal tegen Roda JC (0-1) voor het eerst dit seizoen met Jong AZ op het veld stond. Tegen de beloften van Ajax maakte hij óók de winnende goal

Natuurlijk: spelen in Jong AZ is geen staf. "Maar het liefst had ik nul wedstrijden erin gespeeld", is Seuntjens eerlijk tegen FCUpdate.nl. "Dat betekent namelijk dat je altijd in het eerste meedoet. Tegen Jong Ajax deed ik mee om de nodige minuten te maken." Na zijn winnende goal tegen Roda JC hoorde hij pas dat hij een dag later ook moest aantreden. Binnen 24 uur werd hij dus voor de tweede keer matchwinner. "Dat is ook wat ik moet doen. Minuten maken en de knop omzetten: mezelf laten zien aan de trainer."

Die trainer, John van den Brom, zag in het stadion hoe zijn pupil uitblonk bij de belofte. Althans, de tweede helft. Voor rust had hij het lastig. The Seun of God, zoals de prachtige bijnaam van Seuntjens luidt, is altijd bezig om zichzelf te verbeteren. Hij vertrok bij NAC Breda omdat hij daar uitdaging miste. "Bij AZ word ik nog elke training uitgedaagd. Ik ontwikkel me goed en krijg uitstekende weerstand op de trainingen. Ik ben continu bezig om beter te worden. Niet alleen als voetballer, maar ook qua fysiek. Mijn belangrijkste verbeterpunt is dat ik in balbezit van de tegenstander nog meer moet storen."


Broederclash

Over naar een heel ander onderwerp: de familie Seuntjens, bestaand uit vijf kinderen waarvan twee (!) tweelingen, loopt komend weekend uit voor de broederclash in de Eredivisie. VVV-Venlo tegen AZ. Ralf tegen Mats. Die laatste is een tweeling met Stein, Ralf met Jesper. Niels is de oudste telg van het gezin. Vijf mannen, waarin voetbal uiteraard van jongs af aan al het belangrijkste was. Alle vijf werden ze ooit gescout voor een profclub, alleen Mats en Ralf kwamen uiteindelijk boven. Toen VVV-Venlo afgelopen jaar promoveerde naar de Eredivisie, kwam de berichtenstroom meteen los.

"De wedstrijd van dit weekend staat wel omcirkeld op de kalender thuis, ja", knikt Mats Seuntjens. "Elke wedstrijd wil ik spelen, maar die zeker. Of het leeft bij ons thuis? Absoluut. We hebben het er al over. Ik krijg ook appjes van Ralf: 'Pootje erbij, want dit weekend moet je wel spelen'. Mensen in onze omgeving vinden het leuk als we tegen elkaar opnemen."

De gebroeders Seuntjens stonden eerder ook al tegenover elkaar. De laatste ontmoeting eindigde in een zege voor Ralf: VVV-Venlo 4-3 NAC Breda in februari 2016. Dat was nog in de Jupiler League, dat de ontmoeting nu in de Eredivisie plaatsvindt, is voor het eerst. "VVV is goed begonnnen aan het seizoen, daarna zijn ze wat ingezakt en verloren ze een paar keer. Ook weleens onnodig, zoals tegen ADO Den Haag thuis (0-2). Maar dan houden ze de koppen bij elkaar, ook als ze achterstaan. Denk aan het gelijkspel tegen Feyenoord (1-1). Ze hebben een goed elftal met goede persoonlijkheden. Hopelijk kunnen ze die lijn volhouden tot de winterstop en blijven ze in de Eredivisie." Met een knipoog: "Alleen komend weekend mogen ze natuurlijk geen goed resultaat halen."

Door: Nathan Sprey

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 12 december 2017

  2. maandag 11 december 2017