City zwijnt, Rooney maakt hattrick en zege Liverpool

29 november 2017, 22:59   Bijgewerkt: 29 november 2017, 23:08

Op deze bewogen Premier League-avond leek Manchester City voor het eerst in drie maanden puntenverlies te gaan lijden, maar won het alsnog met 2-1 van Southampton. Zoals vaker dit seizoen nam Raheem Sterling in de absolute slotfase de winnende treffer voor zijn rekening. Ondertussen won Everton dankzij Wayne Rooney met 4-0 van West Ham United en boekte Liverpool een makkelijke zege bij Stoke City: 0-3.

Manchester City won de voorgaande elf Premier League-duels, maar leek woensdag puntenverlies te gaan lijden tegen Southampton. Het stond in blessuretijd nog 1-1, toen Raheem Sterling in de 96ste minuut de winnende goal maakte. Hij was zodoende wederom de matchwinner aan de zijde van de koploper. Eerder in het duel betekende een ongelukkige eigen goal van Virgil van Dijk nog de 1-0 voor Man City. Oriol Romeu herstelde in de 75ste minuut de balans, maar voldoende voor een resultaat was dat dus niet voor Southampton.

Everton, nog zonder Sam Allardyce op de bank, heeft eindelijk weer eens een driepunter behaald. Thuis tegen het eveneens moeizaam draaiende West Ham United werd er met 4-0 gewonnen. Grote man aan de zijde van The Toffees was Wayne Rooney. De aanvoerder miste in de eerste helft een penalty, maar kopte wel de rebound binnen. De captain nam vervolgens ook de 2-0 voor zijn rekening, maar dat bleek nog de opmaat naar de mooiste treffer van de avond. Van eigen helft knalde Rooney in de 66ste minuut de 3-0 prachtig tegen de touwen. Kort daarvoor had Manuel Lanzini namens West Ham nog een penalty gemist. De laatste treffer op Goodison Park werd gemaakt door Ashley Williams (kopbal).

Liverpool deed ondertussen op bezoek bij Stoke City goede zaken. De nummer vijf van het klassement boekte een prima 0-3 zege. Smaakmakers Sadio Mané en Mohamed Salah (2) produceerden de doelpunten. Salah staat door zijn twee goals nu op zeven treffers in de laatste vier Premier League-wedstrijden.