Schaken spreekt zich uit over homoseksuele ploeggenoten

29 november 2017, 19:45   Bijgewerkt: 29 november 2017, 21:53

Ruben Schaken heeft stof doen opwaaien met zijn onlangs verschenen biografie Einde aan de Bullshit. De voormalig international stelt in zijn boek dat hij bij Feyenoord met twee homoseksuele ploeggenoten samenspeelde en heeft daar een opmerkelijke mening over.

"Je weet nooit wanneer hij zijn kunstje flikt", vertelt Schaken in zijn biografie. Hij voegt eraan toe dat hij, nadat hij wist dat twee ploeggenoten homo waren, ze met 'andere ogen' bekeek. Schaken juicht het niet toe dat voetballers uit de kast komen. "Nee, ik omarm het niet, ik distantieer me ervan. Ik neem afstand omdat ik er liever niet mee word geassocieerd."

Die teksten hebben stof doen opwaaien, maar VVCS-voorzitter Danny Hesp blijft er rustig onder. "Het is maar één uitspraak van één speler", reageert hij tegenover Metro. "Spelers zoals Schaken zullen er altijd zijn, maar het onderwerp is bespreekbaar gemaakt in de kleedkamer. Seksuele geaardheid staat op de agenda, naast racisme en matchfixing. Dat was vijf jaar geleden nog ondenkbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen