Uitblinker Young helpt United aan zege op Watford

28 november 2017, 23:03

Manchester United boekte dinsdagavond een 2-4 overwinning op bezoek bij Watford en voert daarmee de druk op koploper Manchester City wat op. Het puntenverschil tussen beide ploegen wordt verkleind tot vijf, maar City heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Manchester United begon zeer sterk en zag dat snel beloond worden. Ashley Young opende na negentien minuten spelen de score door vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit te halen. De middenvelder speelde een goede wedstrijd en zorgde ook voor de tweede treffer van de bezoekers. Met een fantastische vrije trap tekende hij voor de 0-2. United maakte nog voor rust ook de derde goal. Op aangeven van Romelu Lukaku was het Anthony Martial die wist te scoren.

Na rust speelde Manchester United een tempo lager en leek het wel tevreden te zijn met 0-3. Dat brak de ploeg van José Mourinho bijna op in de slotfase. Na 77 minuten kreeg Watford een penalty na een overtreding van Marcos Rojo op Roberto Pereyra. Troy Deeney scoorde vervolgens vanaf elf meter. Zes minuten voor tijd maakte Abdoulaye Doucoure ook nog de aansluitingstreffer en werd het nog even spannend.

Jesse Lingard maakte twee minuten later echter een einde aan alle onzekerheid door na een goede solo de 2-4 binnen te schieten. Daardoor pakt United opnieuw drie punten. Watford, waar Marvin Zeegelaar negentig minuten speelde, is de nummer acht. Daley Blind speelde overigens niet mee, hij moest op de tribune plaatsnemen.

West Bromwich-Newcastle United

West Bromwich Albion en Newcastle United deelden de punten. De thuisploeg kwam dankzij Hal Robson-Kanu en Sam Field op 2-0, maar gaf dat na rust uit handen. Ciaran Clark zorgde voor de aansluitingstreffer en in de slotfase werd het dankzij een eigen doelpunt van Jonny Evans nog 2-2