Dijkhuizen: "Op moment dat ik begon was halve elftal verkocht"

28 november 2017, 13:13

Marinus Dijkhuizen heeft altijd het gevoel gehad dat het bij SC Cambuur de goede kant op zou vallen. Die tijd is hem niet gegund, want de trainer werd dinsdag ontslagen. De Leeuwarders staan teleurstellend zeventiende in de Jupiler League. "Dan weet je hoe het werkt. Er zijn maar weinig clubs die een andere koers varen, helaas."

Dijkhuizen noemt zijn ontslag een 'persoonlijke teleurstelling'. "Ik wilde hier zo graag trainer worden. Op het moment dat ik hier tekende speelde Cambuur geweldig voetbal", zegt hij tegen FOX Sports. "Ze gingen de nacompetitie in. Het ging hier eerder over de Eredivisie dan de Jupiler League. Op het moment dat ik begon, was het halve elftal verkocht en liepen we op de transfermarkt constant achter de feiten aan. Er stond best een aardige selectie, maar twee posities waren een probleem."

Daarmee doelt Dijkhuizen op de doelman en de spitspositie. "Barto deed het prima moet ik zeggen, maar er is geen echte spits die 20 á 25 doelpunten zou maken. Die konden we niet halen en dan weet je dat het iedere wedstrijd fifty-fifty wordt. Helaas is het de verkeerde kant opgevallen."

Spijt kent Dijkhuizen niet. "Ik heb er alles in gestopt. Aan de andere kant zijn er te weinig punten voor en daar ben ik verantwoordelijk voor. Dat trek ik mij wel aan. Het is super pijnlijk, maar als een spelersgroep je uitkotst, is dat pijnlijker."

De komende tijd laat Dijkhuizen alles even bezinken. Het is voor hem zijn derde vroegtijdige vertrek bij een club. Eerder overkwam hem dat bij Brentford en NAC Breda. "Ik ben een vechter, op een of andere manier kom ik terug in de voetballerij. Voor nu ben ik er wel even klaar mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen