NEC onderuit bij Telstar, Jong Ajax en Fortuna profiteren

27 november 2017, 22:08   Bijgewerkt: 28 november 2017, 00:13

Koploper NEC ging op bezoek bij Telstar verrassend onderuit. Nummers twee en drie Fortuna Sittard en Jong Ajax wisten daar optimaal van te profiteren. Fortuna won met 1-3 van Helmond Sport. Jong Ajax boekte een 3-0 zege op FC Dordrecht.

Telstar-NEC

NEC kwam verrassend op achterstand op bezoek bij Telstar. Door doelpunten van Toine van Huizen en Mohammed Osman stond de koploper na een uur spelen op een 2-0 achterstand. Een rake penalty van Anass Achahbar hielp NEC weer in de wedstrijd. Enkele minuten daarna zorgde Sven Braken voor de belangrijke 2-2. In de slotfase kreeg NEC alsnog het deksel op de neus. Zeven minuten voor tijd maakte Melvin Platje de 3-2 en bezorgde Telstar zo drie punten.

{image[322664][right-half][]}Jong Ajax-FC Dordrecht

Jong Ajax profiteerde optimaal van het puntenverlies van NEC en won met 3-0 van FC Dordrecht. Op De Toekomst was het Dennis Johnsen, die zondag nog zijn Eredivisiedebuut maakte voor Ajax, die de beloften op voorsprong zette tegen FC Dordrecht. Pas twintig minuten voor tijd slaagden de Amsterdammers er in om nogmaals te scoren. Na een vrije trap van Carel Eiting was het Dani de Wit die bij de tweede paal binnenschoot. In blessuretijd maakte Ché Nunnely er nog 3-0 van. Het betekende zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Jong Ajax is nu de nummer drie met vier punten minder dan NEC.

Helmond Sport-Fortuna Sittard

Fortuna kwam op bezoek bij Helmond na achttien minuten voor te staan dankzij Andre Vidigal. Arne Naudts zorgde nog voor de gelijkmaker, maar Fortuna stelde nog voor rust orde op zaken. Dankzij de tweede van Vidigal stond het na 45 minuten spelen 1-2. Stefan Askovski maakte er enkele minuten voor tijd nog 1-3 van waardoor Fortuna inloopt op NEC. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt nu vier punten.

FC Den Bosch-De Graafschap

Pas na 73 minuten viel de openingstreffer in Den Bosch. Sven Blummel zette de thuisploeg op 1-0. Lang kon Den Bosch daar niet van genieten, want enkele minuten later kwam De Graafschap weer langszij. Doelpuntenmaker was Sjoerd Ars. Daar bleef het uiteindelijk bij waardoor de stand op de ranglijst hetzelfde blijft. De Graafschap behoudt plek vijf terwijl FC Den Bosch zesde staat.

FC Emmen-MVV

FC Emmen was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij in eigen huis tegen MVV Maastricht. De ploeg ging de rust in met een comfortabele 2-0 voorsprong dankzij twee treffers van Cas Peters. Vijf minuten voor tijd maakte Dogan Can Golpek nog de aansluitingstreffer, maar het mocht niet meer baten.

FC Oss-Jong PSV

FC Eindhoven-Cambuur

FC Eindhoven begon sterk tegen SC Cambuur en binnen twaalf minuten stond de thuisploeg dan ook op voorsprong. Het was Tibo van de Velde die voor de openingstreffer tekende. Nog geen tien minuten na rust kwam Cambuur dankzij een goal van Martijn Barto weer langszij. FC Eindhoven kreeg in blessuretijd echter nog een penalty toegewezen waaruit Mart Lieder de 2-1 maakte.

Almere City-RKC Waalwijk

Veel doelpunten in het duel tussen Almere City en RKC Waalwijk. De thuisploeg mocht na tien minuten aanleggen voor een strafschop en Arsenio Valpoort scoorde vervolgens vanaf elf meter. Het duurde echter niet lang voor Jan Lammers voor de gelijkmaker tekende. In een tijdsbestek van vijf minuten kwam Almere op 3-1 dankzij doelpunten van Ezra Walian en Silvester van der Water. Drie minuten voor rust maakte Dylan Seys nog wel de aansluitingstreffer. Na rust werd er vervolgens niet meer gescoord waardoor het bij 3-2 bleef.

Go Ahead Eagles-Jong FC Utrecht

Hekkensluiter Jong FC Utrecht heeft er weer een puntje bij. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd er gelijkgespeeld. Na negentig minuten stond er nog een 0-0 stand op het scorebord. Jong Utrecht heeft net als FC Volendam tien punten, maar een minder doelsaldo. Go Ahead Eagles is de nummer veertien.

Jong AZ-FC Volendam

FC Volendam heeft goede zaken gedaan en is na speelronde vijftien niet langer hekkensluiter. Op bezoek bij Jong AZ werd een 0-2 overwinning geboekt. Joey Veerman opende al na drie minuten spelen de score voor FC Volendam op bezoek bij Jong AZ. Rodney Antwi maakte er na een uur 0-2 van waardoor Volendam vrij eenvoudig won.