Overtuigende zege Spartak en Promes in Russische topper

27 november 2017, 20:49

Spartak Moskou heeft maandagavond de topper tegen Zenit Sint-Petersburg gewonnen. In de eigen Otkrytiye Arena werd het 3-1 voor de thuisploeg. Daardoor verkleint Spartak het verschil met de huidige nummer in de Russische Premjer Liga twee tot twee punten.

Spartak begon sterk aan de kraker en stond na negentien minuten op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Aleksandr Samedov. Zenit leek wakker te worden na de tegentreffer en kwam beter in de wedstrijd. Toch was het Spartak dat na een half uur spelen de score verdubbelde. Op aangeven van Zé Luis zorgde Luiz Adriano voor de 2-0.

Spartak wist die marge echter niet lang te houden, want vijf minuten later maakte Zenit via Domenico Criscito de aansluitingstreffer. In de slotfase werd het vervolgens nog even spannend, want Spartak moest vijf minuten voor tijd met tien man verder nadat Fernando zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving. In blessuretijd maakte Mario Pasalic aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 binnen te schieten. Zé Luis fungeerde opnieuw als aangever.

Quincy Promes speelde negentig minuten bij de thuisploeg, maar was dit keer niet betrokken bij een doelpunt. Spartak komt door de zege op plek vier te staan met 31 punten. De achterstand op nummer twee Zenit bedraagt nu twee punten terwijl CSKA Moskou één punt meer heeft. Lokomotiv Moskou is de koploper met 39 punten.