Amateurclub stuurt KNVB boze brief over actie van FC Twente

Amateurclub stuurt KNVB boze brief over actie van FC Twente

27 november 2017 – DVS'33 is ziedend op FC Twente. De amateurclub verloor zaterdag in de Derde Divisie met 1-0 van het belofteteam van de Tukkers, waarin heel veel spelers meededen die ook regelmatig in de hoofdmacht acteren. Daarop besloot DVS'33 een brief te sturen naar de KNVB.

Onder andere Jeroen van der Lely, Dylan George, Alexander Laukart, Marko Kvasina, Nikola Gjorgjev en Isaac Buckley-Ricketts verschenen aan de aftrap bij Jong FC Twente, waarbij die laatstgenoemde bovendien matchwinner werd door het enige doelpunt van het duel aan te tekenen. "DVS'33 Ermelo speelde zaterdag tegen alle spelers van de A-selectie die vrijdagavond niet tegen AZ gespeeld hebben, met een huurling van Manchester City", schrijft voorzitter Aart Goossensen aan onder andere Jan Dirk van der Zee.

"Voor DVS'33 Ermelo is de maat vol, wij worden op deze manier als amateurvereniging ernstig benadeeld. En richting tekentafel? Er zal een campagne komen dat ALLE amateurverenigingen teruggaan naar hun eigen amateurcompetitie. Daar wordt achter de schermen volop aan gewerkt", aldus de preses, die zich ook afvroeg of trainer Gertjan Verbeek wel op de hoogte was van de regelgeving.

"Tenslotte verzoeken wij u om nader onderzoek hoe in feite in dit voorbeeld een nieuwe trainer Gertjan Verbeek (ik heb persoonlijk niets tegen Gertjan!) bepaalt met welk team de beloften spelen, terwijl op bestuurlijk niveau duidelijke afspraken zijn gemaakt door de KNVB. Is dat door u wel juist gecommuniceerd?", vraagt hij zich af.   

Afgelopen weekend gaf voorzitter Van der Zee nog een interview waarin hij toegaf dat de voetbalpiramide zeker niet voldoet en deze mogelijk hervormd gaat worden.

gerelateerd