Milan stuurt Montella de laan uit, Gattuso neemt roer over

27 november 2017, 11:04   Bijgewerkt: 27 november 2017, 11:25

Zijn hoofd lag al enige tijd op het hakblok en is maandag gaan rollen: Vincenzo Montella is ontslagen door AC Milan. De hoofdtrainer is verantwoordelijk gehouden voor de matige prestaties van de Rossoneri, die de selectie afgelopen zomer een flinke impuls hadden gegeven. Afgelopen weekend kwam Milan niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Torino en staat zevende in de competitie. Milan maakt bekend dat Gennaro Gattuso voorlopig de honneurs waarneemt.

Montella streek in de zomer van 2016 neer bij Milan en eindigde na zijn eerste seizoen als hoofdcoach van de club als zesde. Hij slaagde er daarna in om de Suppercopa in Italië te winnen. Van de voormalig hoofdtrainer van AS Roma, Fiorentina, Catania en Sampdoria werd dit seizoen meer verwacht vanwege de zomerse dadendrang op de transfermarkt. Milan hengelde onder meer Leonardo Bonucci, Hakan Calhanoglu, Franck Kessié, Fabio Borini en André Silva binnen. Daardoor hoopte Milan eindelijk weer eens mee te strijden om de landstitel.

Het begin van het seizoen was nog aardig, aangezien vier van de vijf competitieduels werden gewonnen. Daarna ging het echter helemaal mis voor de club uit Milaan. Van de laatste acht duels werden er slechts twee gewonnen. De doelpuntloze remise tegen Torino van dit weekend betekende de druppel voor het bestuur, waardoor de kop van Montella is gaan rollen. Hij bleef met de club steken op de teleurstellende zevende plaats. In de Europa League staat de ploeg wel bovenaan in Groep D. De voorsprong op AEK Athene bedraagt vier punten.

Milan maakt in het statement tevens bekend dat Gennaro Gattuso de honneurs waar gaat nemen. De voormalig middenvelder was de oefenmeester van de Onder 19-ploeg van de club, maar krijgt nu de kans om zich in San Siro te laten zien. In zijn eerste competitieduel moet Milan meteen punten pakken: het gaat zondag namelijk op bezoek bij het nog puntloze Benevento.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen