Van Hanegem ziet Bosz worstelen: "Een rechtse directe"

27 november 2017, 08:28

De derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 was absoluut de wedstrijd van het afgelopen weekend. De ploeg van Peter Bosz kwam met 4-0 voor, maar zag de aartsrivaal in de tweede helft terugkomen tot 4-4. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad leeft Willem van Hanegem mee met de geplaagde trainer.

"Wat Borussia Dortmund zaterdag overkwam, is veel erger dan verliezen", zegt De Kromme. "Een 4-0 voorsprong weggeven in een beladen derby, in een periode dat het op zijn zachtst gezegd niet zo lekker loopt, is een rechtse directe. Echt, Bosz had die wedstrijd beter met 0-2 kunnen verliezen dan dit."

"Ik hoorde de mensen sinds de zomer voortdurend spreken over 'het project Bosz'. Als een soort projectontwikkelaar was hij in Dortmund neergestreken. Ik kreeg daar altijd een apart gevoel bij", legt Van Hanegem  Het is toch niet zo dat Bosz bij MSV Duisburg of Kaiserslautern is gaan werken? Dortmund behoort al jaren tot de top van Duitsland. Bosz zou eindelijk aanvallend voetbal brengen, maar onder Jürgen Klopp en Thomas Tuchel was het toch niet zo dat Dortmund lekker met de kont in de eigen zestien stond?"

De voormalig topvoetballer vindt de blamage van Bosz slecht nieuws voor het Nederlandse trainerskorps. "Voor het Nederlandse voetbal is deze afgang wel jammer. Louis van Gaal moest al vertrekken bij Manchester United, Ronald Koeman kreeg de zak bij Everton. Frank de Boer bij Inter en Crystal Palace en dan tel ik Andries Jonker, die werd weggestuurd bij VFL Wolfsburg, niet eens mee. Nee, we hebben niet meer de beste spelers van Europa en al helemaal niet meer de beste trainers van Europa."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen