Frenkie de Jong laat het weer zien: "Ik moet gaan spelen"

27 november 2017, 08:11

Je kunt als wisselspeler op de deur van het basiselftal kloppen, maar hem ook gewoon door midden schoppen. Frenkie de Jong is bezig het laatste te doen bij Ajax. De talentvolle middenvelder leverde zondag tegen Roda JC (5-1) drie assists af en vindt dat een vaste basisplaats dichtbij aan het komen is.

Mede door de impulsen van De Jong won Ajax met 5-1 van Roda, nadat de eerste helft zonder De Jong nog zeer moeizaam was verlopen. "Het is hartstikke lekker als je invalt en het beter gaat lopen, maar ik moet het elke week laten zien. Moedeloos ben ik nog zeker niet, want ik voel wel vertrouwen. Dat kunnen ze uitspreken, maar ik moet wel gaan spelen. Ik ga niet over de opstelling, maar ik hoop dat de trainer niet meer om me heen kan. Op welke plek op het middenveld maakt me echt niet uit, als ik maar speel", spreekt hij klare taal bij De Telegraaf.

Zondagochtend sprak Dick Advocaat bij De Tafel van Kees uit dat De Jong in zijn ogen geen nummer zes is. "Ik heb het gezien, toevallig. Hij vond dat ik meer een acht of een tien ben, omdat ik veel dribbel. Ik denk dat ik ook op zes kan spelen, maar misschien ziet hij liever een ander type, een passer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen