Alba redt punt voor Barcelona in topper met Valencia

27 november 2017, 07:27

De topper in de Primera División tussen FC Barcelona en Valencia is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen schieten weinig op met de remise. Barcelona blijft koploper met 35 punten en Valencia is de nummer twee op vier punten afstand.

Barcelona kwam in de beginfase niet verder dan enkele speldenprikjes, maar leek wel op voorsprong te komen. Na een blunder van doelman Neto leek Lionel Messi te scoren, maar de arbitrage oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest. Een belachelijke beslissing, aangezien het speeltuig de lijn ruim was gepasseerd. Barcelona kreeg daarna nog kansen via Andrés Iniesta, Luis Suárez en Messi, maar de ploegen zochten met een 0-0 tussenstand de kleedkamers op.

Valencia kwam na rust een stuk sterker voor de dag en kwam na een uur spelen op voorsprong in eigen huis. Op aangeven van Jose Gaya was het Rodrigo die voor de 1-0 zorgde. Barcelona leek lange tijd een nederlaag te gaan lijden, maar in de slotfase kwamen de bezoekers toch nog terug. Acht minuten voor tijd stelde een heerlijke pass van Messi Jordi Alba in staat om de 1-1 tegen de touwen te schieten. In de slotfase werd het nog even spannend met kansen voor beide ploegen, maar het bleef bij een gelijkspel.

Barcelona en Valencia schieten weinig op met de puntendeling, maar zien wel Atlético Madrid en Real Madrid inlopen. De nummers drie en vier hebben allebei 27 punten.