Buitenland: zege Dost en Sporting, Brugge blijft ongeslagen

26 november 2017, 22:16

Sporting Portugal heeft optimaal weten te profiteren van het gelijkspel van FC Porto eerder dit weekend. Op bezoek bij Pacos de Ferreira won de ploeg van Bas Dost met 1-2. De Nederlander zelf speelde de hele wedstrijd, maar kwam niet tot scoren.

Rodrigo Andres Battaglia zette Sporting na twintig minuten spelen op voorsprong. De bezoekers wisten dat echter niet door te zetten en pas een kwartier voor tijd werd er weer gescoord. Gelson Martins verdubbelde de voorsprong. Pacos de Ferreira deed in blessuretijd nog iets terug via Marco Baixinho, maar het mocht niet meer baten. Sporting is na zondag de nummer twee met twee punten achterstand op FC Porto.

Club Brugge-Zulte Waregem

Club Brugge blijft ook na de zestiende speelronde ongeslagen in België. De koploper won zondag met 3-2 van Zulte Waregem. Brugge kwam tot tweemaal toe op achterstand, maar stelde telkens orde op zaken. Anthony Limbombe maakte drie minuten voor tijd de winnende voor Club Brugge, dat zes punten voorsprong blijft houden op Sporting Charleroi. Ruud Vormer en Stefano Denswil speelden de hele wedstrijd terwijl Jordy Clasie als invaller binnen de lijnen kwam.