Manchester City ontsnapt dankzij Sterling aan remise

26 november 2017, 18:57

Manchester City heeft zondagavond een nipte zege geboekt op promovendus Huddersfield Town. De koploper van de Premier League kwam op achterstand, maar boog dat uiteindelijk om in een 1-2 overwinning. Raheem Sterling maakte zes minuten voor tijd de winnende treffer.

Huddersfield Town kwam in eigen huis verrassend op voorsprong. Vlak voor rust was het Nicolas Otamendi die de bal in eigen doel werkte, waardoor de promovendus op 1-0 kwam. Direct na rust kreeg Manchester City een uitgelezen kans om gelijk te maken toen de bal op de stip ging na een overtreding van Scott Malone op Sterling. Sergio Aguëro faalde vervolgens niet vanaf elf meter.

Manchester City zette echter niet door na de gelijkmaker en lange tijd leek het dan ook bij een gelijkspel te gaan blijven. Zes minuten voor tijd viel de bevrijdende 1-2 alsnog. De inzet van Gabriel Jesus werd in eerste instantie nog gekeerd, maar Sterling schoot vervolgens wel raak en bezorgde zijn ploeg zo alsnog de zege.

Door de nipte overwinning blijft Manchester City koploper met een ruime voorsprong. De ploeg van Pep Guardiola komt na dertien wedstrijden op 37 punten. Nummer twee Manchester United heeft er 29 terwijl Chelsea er op plek drie 26 heeft.