Bayern lijdt eerste nederlaag sinds terugkeer Heynckes

25 november 2017, 20:45   Bijgewerkt: 25 november 2017, 20:59

De zegereeks van Bayern München met Jupp Heynckes als coach is voorbij. Sinds Heynckes terugkeerde als trainer bij der Rekordmeister speelde het in alle competities bij elkaar negen wedstrijden en telkens stapte het als winnaar van het veld. Zaterdag verloor Bayern op bezoek bij Borussia Mönchengladbach echter met 2-1.

Mönchengladbach, waar Heynckes in de jaren zeventig furore maakte als speler, ging dankzij twee doelpunten in de laatste zes minuten van de eerste helft pauzeren met een 2-0 voorsprong. Thorgan Hazard benutte in de 39ste minuut een penalty, toegekend wegens hands van Bayern-verdediger Niklas Süle. Matthias Ginter was vijf minuten later verantwoordelijk voor de 2-0.

Bayern, dat in de eerste helft via Robert Lewandowski nog wel de paal had geraakt, kwam in de 74ste minuut terug in de partij. Arturo Vidal zorgde met een fraaie volley voor de aansluitingstreffer. De bezoekers, die tot de 2-1 amper indruk hadden kunnen maken, zetten nog even aan voor de 2-2. Die bleef echter uit. Bij Bayern ontbrak Arjen Robben vanwege een blessure.

Door het verlies bedraagt de voorsprong van koploper Bayern op nummer twee RB Leipzig nog drie punten: 29 om 26. Leipzig won eerder op de dag met 2-0 van Werder Bremen. Mönchengladbach heeft nu 24 punten en staat daarmee samen met Schalke 04 op plek drie. Schalke maakte eerder op de dag in de derby bij Borussia Dortmund, de ploeg van trainer Peter Bosz, een 4-0 achterstand ongedaan (4-4). Dortmund is met 21 punten de nummer vijf van Duitsland.