Drama voor Bosz: Dortmund verspeelt 4-0 voorsprong in derby

25 november 2017, 17:31   Bijgewerkt: 25 november 2017, 17:43

De gifbeker is nog altijd niet leeg voor Peter Bosz en Borussia Dortmund. De Duitse topclub, die uit de laatste vijf competitieduels slechts één punt haalde, leek zaterdag de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 overtuigend te gaan winnen. Na 25 minuten leidde BVB op het eigen Signal Iduna Park al met 4-0, maar in de tweede helft ging het helemaal mis: Schalke scoorde vier keer en knokte zich zo naar een 4-4 gelijkspel.

Pierre-Emerick Aubameyang, vorige week om disciplinaire redenen nog buiten de selectie gelaten door Bosz, bracht Dortmund in de twaalfde minuut aan de leiding. De spits uit Gabon tikte de bal bij de tweede paal in het doel via Schalke-keeper Ralf Fährmann. Zes minuten later werd het door een eigen doelpunt van Benjamin Stambouli 2-0. De verdediger kopte een vrije trap van oud-Feyenoorder Nuri Sahin achter zijn eigen keeper.

In de twintigste minuut tekende Mario Götze uit een voorzet van Aubameyang voor de 3-0, vijf minuten daarna volleerde Raphaël Guerreiro de vierde Dortmund-treffer op het scorebord. Guido Burgstaller en Amine Harit brachten Schalke na de pauze met ieder een treffer in een tijdsbestek van vier minuten, tussen de 61ste en 65ste minuut, terug in de partij. De spanning was daardoor enigszins terug, zeker nadat Aubameyang in de 72ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd.

Op aangeven van Stambouli zorgde Daniel Caligiuri in de 86ste minuut voor de aansluitingstreffer. De bravoure die Dortmund in de eerste helft nog een 4-0 voorsprong had opgeleverd was helemaal weg bij de gastheer. De manschappen van Bosz speelden de slotfase met angst in het lichaam en in de vierde minuut van de extra tijd ging het inderdaad mis, toen Naldo raak kopte uit een hoekschop van Yevhen Konoplyanka.

Door het bizarre gelijkspel staat Dortmund nu gedeeld vierde. Het heeft evenals Borussia Mönchengladbach 21 punten, maar laatstgenoemde club heeft nog een wedstrijd tegoed. Mönchengladbach speelt later op de avond (aftrap 18.30 uur) thuis tegen Bayern München, dat met 29 punten bovenaan staat. Schalke 04 is met 24 punten de nummer drie van het Bundesliga-klassement, RB Leipzig bezet met 26 punten plek twee.

Leipzig was in de eigen Red Bull Arena met 2-0 te sterk voor laagvlieger Werder Bremen. Naby Keita bracht die Roten Bullen in de 34ste minuut aan de leiding, Bernardo zorgde vlak voor tijd voor de 2-0 eindstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen