De Jong in gesprek met Ajax: "Zéker de intentie om te blijven"

25 november 2017, 08:42

Ajax is met Frenkie de Jong in gesprek over contractverlenging. De verbintenis van de twintigjarige middenvelder loopt medio 2019 af. Ajax deed hem al een voorstel tot de zomer van 2022. In eerste instantie wilde De Jong wachten totdat hij meer uitzicht kreeg op speelminuten. Maar nu de speeltijd toeneemt, is er een tegenvoorstel gedaan.

"En daarover zijn de club en Ali nu in gesprek", zegt De Jong tegen De Telegraaf. "Uit het eerste aanbod van Ajax sprak veel vertrouwen en de trainer zegt dat ook volop in me te hebben. Dus ik heb nu zéker de intentie om te blijven als ik meer ga spelen."

Het plan van De Jong is om bij te tekenen. "Ik krijg meer en meer minuten en heb uitzicht op een basisplaats. Ik kan nog niet honderd procent zeker zeggen dat ik bijteken, want dat staat zo knullig als het alsnog misgaat. Maar nogmaals, Ajax en Ali en ik streven ernaar om eruit te komen. Dus wat dat betreft, kan ik de fans geruststellen."

De Jong vindt dat hij nog lang niet uitgeleerd is in Nederland. Zijn doel is om vaste basisspeler te worden bij Ajax. "Dan heel belangrijk zijn en eventueel daarna pas een stap naar het buitenland maken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen