NEC wint topper van Jong Ajax en komt zeven punten los

24 november 2017, 22:04   Bijgewerkt: 24 november 2017, 22:22

NEC Nijmegen heeft vrijdagavond goede zaken gedaan. In de Jupiler League-topper werd nummer twee Jong Ajax met 2-1 verslagen. Daardoor zet de koploper de Amsterdamse concurrent in de titelstrijd op een achterstand van maar liefst zeven punten.

Beide ploegen begonnen wat onwennig in De Goffert. Zowel NEC als Jong Ajax leed veel balverlies waardoor het een wat onrustige beginfase was. De thuisploeg kon de eerste kans noteren. De voorzet van Arnaut Groeneveld was op maat, maar Sven Braken kwam een teenlengte tekort om de kunnen profiteren.

Jong Ajax deelde wel speldenprikjes uit via Sierhuis en Zian Flemming, maar tot grote kansen kwamen de Amsterdammers de eerste helft niet. Kort na rust was het vanuit het niets wel raak voor de ploeg van Michael Reiziger. Na slordig uitverdedigen van NEC kwam de bal bij Carel Eiting terecht. Hij gaf vervolgens af aan Mazraoui, die met een mooie uithaal voor de 0-1 tekende.

Lang kon Jong Ajax echter niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het weer gelijk. Na een fraaie combinatie met Groeneveld was het Rayhi die de bal over Lamprou heen kon wippen: 1-1. De Amsterdammers waren het daarna even helemaal kwijt, want een paar minuten daarna viel ook de 2-1. Guus Joppen kon profiteren van matig uitverdedigen van Darren Siddoel en schoot de tweede treffer van de thuisploeg binnen.

Door de zege van NEC komt de koploper maar liefst zeven punten los te staan. Voor Jong Ajax betekent het alweer de derde nederlaag op rij. De Amsterdammers zakken zelfs naar plek drie op de ranglijst. Fortuna Sittard heeft na de winst op Go Ahead Eagles eveneens 26 punten, maar een beter doelsaldo.