JL: Fortuna maakt knappe comeback, Jong PSV haalt hard uit

24 november 2017, 21:57   Bijgewerkt: 24 november 2017, 22:05

Fortuna Sittard heeft zichzelf een goede dienst bewezen met een knappe comeback. De Limburgers knokten zichzelf langs Go Ahead Eagles (2-1) en profiteren daardoor optimaal van de nederlaag van Jong Ajax. Ondertussen haalde Jong PSV uit door Telstar met 6-0 naar huis te sturen.

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles 2-1

Hoewel Fortuna sterker was, namen de bezoekers na twintig minuten de leiding. Sam Hendriks controleerde een diepe bal prachtig en rondde beheerst af. Fortuna kreeg vervolgens zat kansen, maar scoorde niet. Jorrit Smeets mocht zelfs aanleggen vanaf elf meter, maar zijn inzet was veel te zwak om voor de 1-1 te zorgen. Tien minuten voor tijd was het toch raak via Wessel Dammers. De verdediger had direct de smaak te pakken, want luttele minuten later tekende hij ook voor de winnende.

Jong PSV – Telstar 6-0 {image[322582][right-half][]}

Tien minuten hadden de Eindhovenaren nodig om de defensie van Telstar open te breken. Sam Lammers zette goed door na een lange actie op rechts en vond uiteindelijk de scorende Albert Gudmundsson. Een paar minuten later knalde Matthias Verreth snoeihard de 2-0 binnen in de korte bovenhoek. Nog binnen het halfuur was het definitief beslist. Rodny Cabral kreeg rood en Donyell Malen mocht de bijbehorende penalty binnenschieten. Via Malen, Dante Rigo en Nikolai Laursen liep de score vervolgens nog verder op naar 6-0.

Cambuur – FC Den Bosch 2-2

De gastheren waren veel sterker in de openingsfase en dat leidde al snel tot een prima goal na een vlot lopende aanval. Kevin Kippersluis stond aan eind van de aanval en rondde af. Vlak voor rust trok Muhammed Mert de stand weer gelijk met een poging vanaf de rand van het strafschopgebied. Toch pakte Cambuur na rust opnieuw de voorsprong. Matthew Steenvoorden kon een lange vrije trap binnentikken. Toch kwamen de Bosschenaren weer terug, al gaf een Cambuur-verdediger zelf het laatste zetje met het hoofd.

De Graafschap – FC Eindhoven 4-0

De bezoekers op de Vijverberg werden op heel veel kansen getrakteerd. Vooral de bezoekers waren gevaarlijk, maar De Graafschap kwam op voorsprong. Daryl van Mieghem legde een vrije trap feilloos binnen. Na rust werd de voorsprong verdubbeld, toen Sven Nieuwpoort raak kopte. Na rood voor Herve Matthys was het definitief gedaan. Anthony van den Hurk schoot vanaf elf meter raak, waarna Tim Receveur de feestvreugde nog verhoogde.

Overige uitslagen:

FC Dordrecht – Jong AZ 3-2

FC Volendam – FC Emmen 2-3

Jong FC Utrecht – Almere City 2-4

MVV – Helmond Sport 3-1

RKC Waalwijk – FC Oss 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen