Groep B: Partizan in spoor van Kiev naar volgende ronde

Groep B: Partizan in spoor van Kiev naar volgende ronde

23 november 2017 – Partizan Belgrado heeft zich donderdag ten koste van het Zwitserse Young Boys (2-1) weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Het al gekwalificeerde Dinamo Kiev verloor met 3-2 van Skënderbeu, waarvoor het doek in groep B ook is gevallen.Partizan Belgrado - Young Boys 2-1
Het was in het eerste kwartier al raak voor Partizan. Leandre Tawambe Kana haalde de trekker over. Miralem Sulejmani stond bij Young Boys aan de basis van de gelijkmaker. Zijn hoekschop werd gepromoveerd tot doelpunt, die op naam kwam van Moumi Ngamaleu. Partizan kwam na rust wederom op voorsprong. De Serviërs waren scherp in de omschakeling en Ognjen Ozegovis rondde af. Het bleek de winnende en zeer belangrijke treffer, want Partizan gaat in deze groep samen met Dinamo Kiev naar de volgende ronde. Young Boys is een wedstrijd voor het einde van de groepsfase uitgeschakeld.

Skënderbeu - Dinamo Kiev 3-2
Dinamo Kiev is al zeker van de volgende ronde en dat was te zien in Albanië. Uit een goed uitgespeelde kans kwamen de Oekraïners nog wel op voorsprong, daarna draaide Skënderbeu de rollen om. De gelijkmaker volgde de 0-1 vlot op. Sabien Lilaj zorgde met een lekker uithaal voor de 1-1. In de tweede helft ging het snel. Kiev werkte een vrije trap niet goed weg en daar werd met Segun Adeniyi optimaal van geprofiteerd. Ali Sowe maakte de 3-1 door doelman Georgiy Bushchan te omspelen. Nazariy Rusyn maakte nog een opmerkelijke aansluitingstreffer, omdat Skënderbeu niet goed oplette bij een eigen wissel. De overwinning kwam niet in gevaar voor de thuisploeg, maar reden voor een feestje was er niet. Omdat Partizan ook won, zijn de Albaniërs door een minder onderling resultaat uitgeschakeld.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020