Groep D: AC Milan plaatst zich simpel ondanks blunder Bonucci

23 november 2017, 23:35

AC Milan heeft zich zonder al te veel problemen geplaatste voor de knock-outfase van de Europa League. Ondanks een vroege achterstand na een blunder van Leonardo Bonucci, werd Austria Wien donderdag met 5-1 geklopt. De Oostenrijkers mogen over twee weken in een rechtstreeks duel met AEK Athene (dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Reijka) bepalen wie er met AC Milan meegaat naar de laatste 32.

AC Milan - Austria Wien 5-1

AC Milan begon goed aan de wedstrijd, maar incasseerde na dik twintig minuten spelen een wel heel rare goal. Christoph Monschein omspeelde Gianluigi Donnarumma en schoof de bal richting het lege doel. Leonardo Bonucci leek de bal er eenvoudig uit te kunnen glijden, maar liet de bal wonder boven wonder door zijn benen glijden. De reactie kwam snel via Ricardo Rodríguez, die bij de tweede paal opdook en binnenschoot. Niet heel veel later schoot André Silva de 2-1 binnen na een gestremde vrije trap en nog voor rust werd de marge vergroot door Patrick Crutone. Na de pauze was het een stuk rustiger, maar toch was het weer Silva die scoorde voor de Milanezen. Met een lage schuiver zorgde hij voor de 4-1, waarna Crutone in de slotfase de eindstand bepaalde.

AEK Athene - Reijka 2-2

Reijka moest winnen om nog kans te maken en begon dan ook uitstekend in Griekenland. Een hoekschop werd goed verlengd, waarna Alexander Gorgon attent binnenkopte. Gorgon raakte vervolgens nog de lat en de paal, maar uiteindelijk was het binnen het halfuur alsnog 0-2 via de zeer aanwezige Oostenrijker. Op slag van rust deed AEK Athene wat terug, via een attente Sergio Araujo. Na de pauze werd het al snel gelijk. De keeper greep maar half in bij een vrije trap, waarna Lazaros Christodoulopoulos binnenkopte. Araujo had in de slotfase Athene al naar de volgende ronde kunnen schieten, maar hij raakte de lat.