Groep E: Lyon en Atalanta overwinteren overtuigend

23 november 2017, 22:58   Bijgewerkt: 23 november 2017, 23:37

In groep E zijn er in de laatste speelronde over twee weken geen tickets meer te verdelen voor de knock-outfase van de Europa League. Olympique Lyon en Atalanta wonnen beide zeer ruim van respectievelijk Apollon Limassol (4-0) en Everton (1-5), waardoor ze zeker ziijn van Europese overwintering.

Olympique Lyon - Apollon Limassol 4-0

Binnen veertig seconden had zowel Lyon als Limassol een behoorlijke kans. De mogelijkheid voor de thuisploeg was het grootste, maar Mariano Diaz stuitte op de doelman. Toch waren de Cyprioten eigenlijk gevaarlijker met als beste mogelijkheid een schietkans voor Anton Maglica, maar de spits timede zijn volley verkeerd. Uiteindelijk kwam Lyon op voorsprong. Na een blunder van doelman Bruno Vale schoot Mouctar Diakhaby de bal in het lege goal. Kort erop volleerde Nabil Fekir fraai de 2-0 binnen uit een voorzet van Memphis Depay. Ook na rust deed Limassol aardig mee, maar Lyon maakte zijn derde. Diaz kopte binnen na een nieuwe inschattingsfout van de ongelukkig keepende Vale. In de slotminuten werd het nog 4-0 door invaller Myziane Maolida. 

Everton - Atalanta 1-5

Bij het al uitgeschakelde Everton was er weer eens een basisplek voor Davy Klaassen. Maar de middenvelder kon niet voorkomen, dat Atalanta (met Marten de Roon en Hans Hateboer) binnen het kwartier aan de leiding kwam in Liverpool. Bryan Cristante scoorde, maar de meeste aandacht ging uit naar Timothy Castagne, die de goal voorbereidde met een heerlijke rush over rechts. De doelpuntenmaker kreeg in de tweede helft de kans om de wedstrijd te beslissen, maar stuitte vanaf elf meter op Joel Robles. De doelman redde ook op de rebound en had later in het duel nog een paar mooie saves in huis. Toch moest hij capituleren voor de 0-2, toen Cristante binnenkopte. Sandro Ramírez deed nog wel wat terug namens Everton, maar in de slotfase werd het uiteindelijk nog heel pijnlijk voor de Engelsen. Eerst dankzij een heerlijke volley van oud-Heraclied Robin Gosens en vervolgens bepaalde Andreas Cornelius met twee doelpunten de eindstand op 1-5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen