Groep G: Plzen verder na terechte zege op FCSB

23 november 2017, 21:19

In groep G weten we al wie we na de winterstop terugzien in de Europa League. FCSB was al geplaatst en Viktoria Plzen voegde zich daar donderdag bij, dankzij een 2-0 overwinning op de Roemenen. FC Lugano en Hapoel Beer Sheva, die onderling 1-0 speelden, zijn uitgeschakeld.

Viktoria Plzen - FCSB 2-0

Aan kansen was er bepaald geen gebrek in Tsjechië tijdens de eerste helft, maar aan scherpte in de afronding wel. De grootste kans was voor Jakub Reznicek, maar zijn zwakke inzet kon door een verdediger van de lijn worden gegleden. Na de pauze was Milan Petrzela scherper dan zijn teamgenoot. Hij ontsnapte aan buitenspel en schoot beheerst de 1-0 binnen. Het werd uiteindelijk 2-0. Seconden nadat Jan Kopic een grote kans gemist had, kopte hij alsnog de beslissende treffer binnen.

FC Lugano – Hapoel Beer Sheva 1-0

De eerste helft was weinig attractief, maar kort na rust was geschutter achterin bij de Israëliërs. Carlinhos maakte van de gelegenheid gebruik en schoof de 1-0 binnen. Invaller Tomas Pekhart was na een uur dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd op miraculeuze wijze gered.