Groep H: Köln klopt B-elftal Arsenal dankzij penalty

23 november 2017, 20:57   Bijgewerkt: 23 november 2017, 21:20

1. FC Köln verloor de eerste drie wedstrijden in dit Europa League-toernooi, maar heeft desondanks nog altijd alle kans om te overwinteren. De hekkensluiter van Duitsland won in eigen huis met 1-0 van Arsenal. BATE Borisov en Rode Ster Belgrado speelden in hun duel met 0-0 gelijk en zijn beide nog in de race voor het resterende ticket. 

1. FC Köln - Arsenal 1-0

In de Bundesliga heeft 1. FC Köln nog altijd maar twee punten vergaard, maar toch wist het de tweede garnituur van Arsenal prima partij te bieden. De al geplaatste Londenaren waren voor rust wel het dichtste bij de openingstreffer, maar Francis Coquelin trof de paal. Na de pauze kwam Köln verrassend op voorsprong. Na een makkelijk gegeven strafschop schoot Sehrou Guirassy de 1-0 binnen. Arsenal zette daarna aan en kreeg ook kansen op de gelijkmaker, maar Olivier Giroud had te veel tijd nodig toen hij oog in oog met de doelman kwam. Ook een pegel van Luke Wilshere vond zijn weg richting het net niet. 

BATE Borisov – Rode Ster Belgrado 0-0

Het was zeker geen verheffende wedstrijd in Wit-Rusland, maar als er een ploeg verdiende te winnen, dan was dat Rode Ster Belgrado. De club uit Servië kreeg de meeste kansen en was via Guelor Kanga uiteindelijk nog het meest gevaarlijk. Vlak voor tijd had oud-Roda JC-spits Richmond Boakye nog een aardige kopkans, maar Denis Scherbitski redde fraai. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen