Groep J: Östersunds overwintert, Bilbao klopt Hertha

23 november 2017, 21:21

Het Zweedse Östersunds heeft zich verrassend geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Europese debutant had aan een 2-0 overwinning op Zorya Luhansk genoeg. Zorya mag tijdens de volgende speelronde met Atheltic Bilbao gaan uitmaken wie er na de winter nog meer terugkeren in Europa. De Spanjaarden wonnen met 3-2 van Hertha BSC.

Östersunds – Zorya Luhansk 2-0

Het sprookje van Östersunds werd donderdag geleid door Kevin Blom. De Nederlandse scheidsrechter zag de Zweden kort voor rust op voorsprong kwamen. Alhaji Gero toucheerde een lage voorzet van Curtis Edwards precies voldoende. De Zweden bleven prima voetballen en Saman Ghoddos schoot uiteindelijk een kwartier voor tijd de beslissende 2-0 tegen de touwen vanaf een meter of twintig.

Athletic Bilbao – Hertha BSC 3-2

Doorgaans is San Mamés een plek waar elke bezoekende club het lastig hebben, maar Hertha BSC begon in het Baskenland geweldig. Na een paar goede kansen was het uiteindelijk Mathew Leckie, die een voorzet van de linkerflank kiezelhard binnenkopte. Een heerlijk fase volgde met de gelijkmaker van Aritz Aduriz vanaf elf meter en direct erop de nieuwe voorsprong voor de Duitsers via Davie Selke. Een nieuwe strafschop zorgde er na rust echter voor de Bilbao weer op gelijke hoogte kwam. De Basken gingen zelfs nog met de zege aan de haal. Na een scherpe counter rondde Inaki Williams beheerst af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen