Groep K: Balotelli gidst OGC Nice naar de knock-outfase

23 november 2017, 21:22

OGC Nice heeft zich donderdag in de poule van Vitesse na SS Lazio als tweede weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. In eigen huis wonnen de Fransen met 3-1 van Zulte-Waregem, dankzij twee doelpunten voor rust van Mario Balotelli.

Met Wesley Sneijder op de bank kende Nice een droomstart. Mario Balotelli werd onderuit gekegeld door de keeper en legde vervolgens aan vanaf elf meter. Daarbij faalde de Italiaan niet. De aanvaller was sowieso actief in de openingsfase, maar al snel vervaagde de goede start en werd Zulte steeds gevaarlijker. Met name Aaron Leya Iseka maakte het de Franse verdediging knap lastig, maar scoren deed hij niet.

Nice bleek een stuk efficiënter. Na een heerlijke aanval gaf Alassane Pléa laag voor en kon Balotelli binnenschieten. Kansen bleven er echter zat voor Zulte via Iseka en een kopbal van oud-Roda JC en Sparta-verdediger Davy De Fauw. Uiteindelijk maakten de Belgen tien minuten voor tijd een verdiende treffer. Brian Hamalainen schoot fraai een vrije trap in de bovenhoek. Niet lang erna herstelde Adrien Tameze de marge van twee, na een fraaie rush schoot hij de bal hoog en droog binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen