Van Beek in de slag met Agüero: "Hij is van wereldklasse"

Van Beek in de slag met Agüero: "Hij is van wereldklasse"

23 november 2017 – Dinsdag stond Sven van Beek tegenover Sergio Agüero in de Champions League bij de ontmoeting tussen Manchester City en Feyenoord. De centrumverdediger kijkt tevreden terug en vindt het gevecht met de Argentijn leerzaam."Hij is van wereldklasse", zegt Van Beek tegen De Telegraaf. "Dit soort spelers wil je veel vaker tegenover je hebben. Ze halen ook bij een verdediger het beste naar boven. Als hij, Agüero, tegenover je staat ben je stiekem toch meer geconcentreerd. Ik zeg er meteen bij dat het niet zo zou mogen zijn, maar spelers van dit niveau dwingen je om tot in de blessuretijd gigantisch scherp te zijn. Anders slaan ze vlak voor tijd nog toe."

Van Beek slaagde erin om de aanvaller redelijk uit zijn spel te halen. "Je probeert dit soort spelers op alle manieren van scoren af te houden. Ik zat er bij Agüero kort op. Dat moet, dacht ik de hele wedstrijd. Anders ben ik zelf de 'Sjaak'. En toch heeft hij nog een of twee kansen gehad, waarvan hij er misschien eentje had moeten benutten", beseft de verdediger.

Van Beek is blij dat hij inmiddels weer helemaal fit is. De wedstrijd tegen Groningen van zaterdag kan zijn derde duel in een week worden. "Ik voel me fit en sterk. Ik heb bij de coach aangegeven dat ik me gewoon prima voel. Mijn blessure is misschien ook een heel andere dan de spierblessures van andere jongens."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019