Groep A: Basel stunt tegen Manchester United

22 november 2017, 23:00

FC Basel heeft woensdag in groep A voor een stunt gezorgd door Manchester United te kloppen (1-0). In de slotfase maakte Michael Lang het enige doelpunt, dat Daley Blind zich aan mocht rekenen. De Zwitsers hebben het bereiken van de volgende ronde volledig in eigen hand.

De eerste helft was voor de Engelsen, die aan een puntje genoeg hadden om zich te verzekeren van de laatste zestien. Manchester United kreeg een paar honderd procent kansen. José Mourinho zag dat zijn spelers het nalieten om die te benutten.

Basel draaide de rollen in de tweede helft om. Er waren kansen, met de grootste voor Lang. Hij raakte de lat. Mourinho bracht Zlatan Ibrahimovic, maar ook dat mocht niet baten voor de bezoekers. United kreeg de deksel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd lelijk op de neus. Raoul Petretta gaf de bal voor en bij de tweede paal kon Lang binnentikken. Hij liep daarbij uit de rug van Blind, die de hele wedstrijd meespeelde.

De Zwitsers kunnen zich over twee weken op bezoek bij het puntloze en uitgeschakelde Benfica plaatsen voor de knock-outfase. United moet op Old Trafford tegen CSKA Moskou een puntje pakken. De Russen wonnen eerder op de avond van Benfica.