Groep D: Barça overwintert, Dost neemt Sporting bij de hand

22 november 2017, 23:01

FC Barcelona weet zich verzekerd van de knock-outfase van de Champions League. Een teleurstellend gelijkspel (0-0) tegen Juventus volstond woensdag. Bas Dost was de grote man van een winnend Sporting Portugal tegen Olympiakos Piraeus (3-1). De Portugezen spelen na de winterstop in ieder geval in de Europa League.

Juventus - FC Barcelona 0-0

Ernesto Valverde kon zich in Turijn veroorloven Lionel Messi buiten de basis te laten. Vanaf de bank zag hij dat een vrije trap van Ivan Rakitic op de paal belandde. Tien minuten na rust bracht Valverde La Pulga toch. De Argentijn moest meer leven in de brouwerij zien te brengen. Gescoord werd er niet, ook al was Paulo Dybala nog heel dicht bij het enige doelpunt. Het gelijkspel was voor Barcelona voldoende om zich te plaatsen voor de laatste zestien. Juventus moet tijdens de laatste speelronde winnen van Olympiakos om Barcelona te kunnen volgen.

Sporting Porugal - Olympiakos Piraeus 3-0

Dost nam Sporting Portugal bij de hand. Hij opende de score in de eerste helft. Als een duveltje uit een doosje kwam de spits voor zijn man. Gelson Martins gaf de bal perfect voor. Dost reageerde attent en knalde de bal hard tegen de touwen. Bruno Cesar tekende voor rust nog voor de 2-0. De wedstrijd zat definitief in het slot bij de rake kopbal van Dost uit een hoekschop. De 3-1 van Vadis Odjidja-Ofoe was enkel voor de statistieken. Dankzij de zege overwintert Sporting sowieso in Europa. Het is nog eventjes afwachten in welk toernooi. De Portugezen kunnen Juventus nog voorbij, maar moeten over twee weken zelf winnen bij het gekwalificeerde Barcelona. Bovendien mag Juventus niet zegevieren tegen het uitgeschakeld Olympiakos.