Groep B: PSG verplettert Celtic, Robben valt uit bij zege

22 november 2017, 22:39   Bijgewerkt: 22 november 2017, 22:56

Paris Saint-Germain heeft nog maar eens bevestigd dat het een van de topkandidaten is om de Champions League te winnen. De terwijl de Fransen niet per se hoefden te winnen, werd Celtic in groep B met 7-1 naar huis gestuurd. Bayern München won op bezoek bij RSC Anderlecht een stuk moeizamer (1-2) en zag bovendien Arjen Robben geblesseerd uitvallen.

Paris Saint-Germain - Celtic 7-1

Op Celtic Park was Paris Saint-Germain nog met 0-5 over de Schotten heen gelopen. Dat moest dit keer maar anders, zo vond Moussa Dembélé. Binnen de minuut knalde hij een lage hoekschop langs de matige optredende Alphonse Areola. De al geplaatste grootmacht besloot daarop even aan te zetten en kantelde de wedstrijd snel, vooral dankzij Neymar. Twee keer schoof hij de bal van links in de verre hoek, waarmee de Braziliaan weer zijn waarde bewees. Vervolgens tikte Edinson Cavani van dichtbij de 3-1 binnen en nog voor rust zorgde Kylian Mbappé ervoor dat de complete voorhoede gescoord had.

Na de pauze waren de doelpunten aanvankelijk een stuk schaarser. Dat lag onder andere aan Cavani, die een levensgrote kans miste, nadat doelman Craig Gordon de mist in ging bij een voorzet. In het slotkwartier viel er alsnog het nodige te juichen voor het thuispubliek. Marco Verratti maakte de 5-1, waarna Cavani zijn misser van eerder goedmaakte. Het slotstuk van de avond kwam op naam van Daniel Alves.

RSC Anderlecht - Bayern München 1-2

Anderlecht presenteerde zich voor rust zeer sterk en was gewoon beter dan de bezoekers. Met name Lukasz Teodorczyk had een paar grote kansen en ook Uros Spajic was een paar keer dichtbij uit standaardsituaties. Aan de andere kant was Robben het meest dreigend, maar hij vond Matz Sels in plaats van het doel. Direct na de rust kreeg Bayern een fikse tegenslag te verwerken. Aanvoerder Robben greep naar zijn hamstring en kon niet verder.

Zonder de Nederlander scoorden de Duitsers wel. Na een snelle uitbraak stond Robert Lewandowski op de juiste plek om binnen te tikken. De Pool kreeg daarna nog een paar kansjes, maar na dik een uur maakte Anderlecht de verdiende gelijkmaker. Teodorczyk legde de bal met het hoofd klaar, waarna Sofiane Hanni de eerste treffer van Paars-Wit dit Champions League-seizoen maakte. Sels hield vervolgens zijn ploeg prima op de been totdat een kwartier voor tijd Corentin Tolisso toesloeg met een rake kopbal. Hamdi Harbaoui dacht vlak voor tijd Anderlecht alsnog een punt te bezorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.