Van Marwijk zet deur naar Saudi-Arabië op een kier

22 november 2017, 16:52

Bert van Marwijk staat open voor een razendsnelle terugkeer als bondscoach van Saudi-Arabië. Zijn opvolger Edgardo Bauza werd woensdag na twee maanden alweer op straat gezet. De bond nam nog geen contact op met Van Marwijk.

"We hebben twee jaar hard gewerkt om dat WK te halen. Dat werk hebben we niet af kunnen maken, dat lijkt me duidelijk. Maar in alle gevallen doe ik het alleen op mijn voorwaarden", zegt Van Marwijk tegen het Algemeen Dagblad.

Van Marwijk leidde Saudi-Arabië naar het WK in Rusland, maar vertrok onverwachts. "Ik heb twee maanden geleden precies aangegeven wat mijn visie was, welke eisen ik stelde aan de voorbereiding en aan de invulling van de staf. Daar denk ik nu niet opeens anders over. Ze weten exact wat ik wil, dus ik wacht het gewoon rustig af."

Bauza is ontslagen vanwege slechte resultaten in oefenwedstrijden. "Nee, dat heeft me niet echt verbaasd, eerlijk gezegd", aldus Van Marwijk. "Via mijn staf en de mensen met wie ik nauw heb samengewerkt, begreep ik al dat het erg slecht ging, en ik kreeg ik in grote lijnen wel mee wat er speelde. Wij hebben twee jaar lang een duidelijke koers uitgezet, daar is rigoureus mee gebroken. Blijkbaar heeft dat niet goed uitgepakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen