Welke poules zijn spannend in de Champions League?

22 november 2017, 15:47   Bijgewerkt: 22 november 2017, 17:02

In de groepsfase van de Champions League kun je de meeste ploegen die de volgende ronde halen al vroeg noteren. Maar in de laatste duels wordt het voor sommige topploegen toch nog spannend: zo zijn Chelsea, Juventus, FC Barcelona en Bayern München nog niet zeker van de achtste finales. Zelfs Manchester United, dat al haar (!) groepsduels tot dusver won, kan in theorie de volgende ronde nog mislopen. En voor Benfica en Atlético Madrid wacht mogelijk zelfs een Europese exit. Waar wordt het nog spannend woensdag?

{image[322437][right-half][]}Groep A

In Groep A is Manchester United vooralsnog foutloos, het pakte twaalf punten uit de eerste vier duels. De Engelsen hebben woensdag aan een remise bij FC Basel voldoende om de eerste positie veilig te stellen en zich definitief te plaatsen. Tot verbazing van José Mourinho is dat namelijk officieel nog niet zeker. Wint Basel echter van United en verliest CSKA Moskou van Benfica, dan is de club van Ricky van Wolfswinkel zeker van de tweede plaats. Dat heeft te maken met een beter onderling resultaat. Verliest Benfica woensdag in Moskou, dan zijn de Portugezen officieel uitgespeeld op de Europese velden. Hun laatste groepswedstrijd is er dan een om des keizers baard en dat zou toch wel een verrassing zijn. 

De stand in Groep A

1. Manchester United - 12 punten (+9)

2. FC Basel - 6 punten (+3)

3. CSKA Moskou - 6 punten (-3)

4. Benfica - 0 punten (-9)

{image[322434][right-half][]}Groep B

Paris Saint-Germain is vooralsnog de baas in Groep A. De Franse topploeg won alle vier duels, maakte zeventien goals en kreeg er niet één tegen en is dan al zeker van de volgende ronde. Als achtervolger Bayern München woensdag punten verliest bij Anderlecht, is PSG zeker van groepswinst als het zelf 'gewoon' wint. Bayern mag nog hopen op de eerste plaats en is in ieder geval al zeker van overwintering vanwege een beter onderling resultaat met Celtic. De Schotten willen op hun beurt zich verzekeren van de Europa League op Franse bodem tegen PSG: een punt kan genoeg zijn als Anderlecht wederom verliest. Anders komt het op de laatste wedstrijd aan. 

De stand in Groep B

1. Paris Saint-Germain - 12 punten (+17)

2. Bayern München - 9 punten (+4)

3. Celtic - 3 punten (-6)

4. Anderlecht - 0 punten (-15)

{image[322149][right-half][]}Groep C

AS Roma is de koploper van deze bijzonder spannende poule. De ploeg van Kevin Strootman heeft woensdag aan remise bij Atlético Madrid voldoende om de volgende ronde te bereiken. Wint Roma en speelt Chelsea gelijk tegen Karabakh, dan kan het bovendien groepswinst gaan vieren. Voor Chelsea is de opdracht duidelijk: winnen van Karabakh en het weet zeker dat het na de winterstop terugkeert in de Champions League. Atlético moet nog alle zeilen bijzetten om de volgende ronde te halen en moet woensdag eigenlijk zien te winnen in Rome.

De stand van Groep C

1. AS Roma - 8 punten (+4)

2. Chelsea - 7 punten (+4)

3. Atlético Madrid - 3 punten (-1)

4. FK Karabakh - 2 punten (-7)

{image[322145][right-half][]}Groep D

FC Barcelona staat op de rand van de volgende ronde van het miljardenbal. Een remise bij Juventus volstaat om zich te verzekeren van de achtste finales én ook meteen om de groep te winnen. Juventus is zeker van overwintering in de Champions League als het wint; óf als Sporting en de Oude Dame hetzelfde resultaat (verlies of gelijkspel) behalen. Het Sporting van Bas Dost moet hopen dat Juventus dus niet wint en zorgen dat het zelf wél drie punten pakt. Bij alles minder dan een overwinning komt het wel in de gevarenzone. De Portugezen hebben overigens aan een gelijkspel tegen Olympiakos in ieder geval genoeg om de derde plaats en dus Europa League-voetbal te verzekeren. In dat laatste geval is Barça ongeacht welk resultaat het zelf behaalt overigens ook gewoon geplaatst. 

De stand in Groep D

1. FC Barcelona - 10 punten (+6)

2. Juventus - 7 punten (0)

3. Sporting Lissabon - 4 punten (-1)

4. Olympiakos - 1 punt (-5)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen