Faye wil blijven spelen: "Kom hier niet om het gras te maaien"

22 november 2017, 09:10

Vitessenaar Lassana Faye is vastbesloten om de concurrentiestrijd aan te gaan met Alexander Büttner. Het talent dat uit de academie van de Arnhemmers komt, geeft zich niet zomaar gewonnen. "Ik wil in de basis staan. Dus moet het niet bij één wedstrijd blijven", vindt hij ambitieus.

De verdediger krijgt tegen SS Lazio een kans in het elftal op de linksachterpositie, omdat concurrent Büttner geschorst is voor het treffen in de Europa League. Ook tegen FC Groningen mocht Faye al aantreden. "Ik speel gewoon voetbal. Ik sta altijd op het Spartaplein", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad over de omgeving waar hij is opgegroeid. "Ja, ook in Rome. Het Stadio Olimpico is voor mij het plein."

Faye kreeg in zijn jeugd te maken met veel criminaliteit. Dat is een van de redenen dat hij zich niet wil laten passeren door aanvallers. "Dat is een vernedering. Het is als leven en dood. Als ze mij voorbij lopen, nemen ze het eten van het bord van mijn familie. Op het veld vecht ik voor mij en hen." Ook door Büttner wil hij het liefst niet meer gepasseerd worden in het elftal. "Ik kom hier niet om het gras te maaien."

In Rome staat hij net als een aantal andere jongelingen in de basiself van Vitesse, dat moet winnen om nog uitzicht te houden op Europese overwintering. Opponent SS Lazio heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen