Feyenoord klaar in Europa na late goal Manchester City

21 november 2017, 22:49   Bijgewerkt: 21 november 2017, 23:02

Nadat het 88 minuten lang standhield, moest Feyenoord op bezoek bij het grote Manchester City vlak voor tijd toch een tegentreffer incasseren. Raheem Sterling tekende voor de 1-0 in een wedstrijd waarin Feyenoord niet eens kansloos was maar waarin het dus wel weer verloor. Na vijf Champions League-wedstrijden staat de regerend kampioen van Nederland daardoor nog altijd op het akelige aantal van nul punten. 

Bij vlagen leek het wel op zomeravondvoetbal in het Etihad Stadium. Manchester City liet zo nu en dan wat leuks zien, maar wilde de krachten vooral sparen, terwijl Feyenoord meer dan genoegen nam met een 0-0 tussenstand. De aanwezige Engelse fans – die niet massaal kwamen opdagen voor het vijfde groepsduel – zagen regelmatig weer een goede actie van sterspeler Kevin de Bruyne, maar werden niet vermaakt zoals ze gewend zijn.

Want het elftal van Pep Guardiola deed alles op halve kracht, zo leek het, ondanks dat het in bijna de sterkste opstelling begon. Alleen aanvoerder Vincent Kompany ontbrak – hij kreeg rust. City kreeg wel een paar goede kansen via Sterling en Kun Aguero, maar het gaf zeker geen show weg.

Op het moment dat een deel van de fans de uitgang opzocht, was daar dan toch de goal van Manchester City. Sterling ontving een bekeken steekpass van Ikay Gundogan en rondde koel af met een stift. Hij gaf aanvoerder Brad Jones geen schijn van kans: 1-0. Op de valreep mist Feyenoord dus het eerste punt dat behaald kon worden in de groepsfase. Alleen de thuiswedstrijd tegen Napoli wacht nog.

[photo,110328,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen