Groep F: Napoli klopt Shakhtar en mag nog hopen

21 november 2017, 22:54

In Groep F is Feyenoord na vandaag uitgespeeld, maar mag Napoli nog serieus blijven hopen op overwintering in de Champions League. De Italiaanse formatie had het dinsdag lastig met Shakhtar Donetsk, maar kreeg de Oekraïense formatie na rust toch op de knieën: 3-0.

Shakhtar had voor vandaag een voorsprong van zes punten op nummer drie Napoli, waardoor de Italianen moesten winnen om nog kans te blijven houden op de volgende ronde. De ploeg van Maurizio Sarri is in de missie geslaagd: door drie late doelpunten werd er met ruime cijfers gewonnen. Daardoor moet Napoli in de laatste wedstrijd zien te winnen van Feyenoord, maar Shakhtar heeft dan aan een punt tegen Manchester City (thuis) genoeg om de tweede plaats te behouden. Verliest Shakhtar en wint Napoli in Rotterdam, dan gaan de Italianen verder in de Champions League. 

In het eerste bedrijf was Shakhtar vanavond de betere ploeg. Taison en Marlos kregen grote kansen om de score te openen, maar bleken onzorgvuldig in de afronding. Beide spelers dachten er te lichtzinnig over en hielpen daardoor de mogelijkheden om zeep. Dat deed Napoli niet in de tweede helft. De thuisploeg moest winnen en scoorde na 56 minuten de belangrijke 1-0. Smaakmaker Lorenzo Insigne kwam vanaf links naar binnen en pegelde de bal met rechts geweldig in de verre kruising. Die tussenstand bleef enige tijd op het scorebord staan in Napels, totdat de thuisploeg twee keer toesloeg rond de tachtigste minuut. Na een heerlijke combinatie met Dries Mertens werkte Piotr Zielinski de 2-0 in het doel, waarna Mertens vervolgens de eindstand op 3-0 bepaalde met een kopbal van dichtbij. Daardoor wordt het in deze groep nog spannend wie de tweede plaats gaat pakken op de laatste speelronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen