Twente rouwt om plotselinge dood geldschieter Wessels

21 november 2017, 12:44

Dik Wessels is op 71-jarige leeftijd plotseling overleden. De bouwondernemer is een begrip bij FC Twente, de club die de Tukker in tijden van crisis de helpende hand toereikte. De afgelopen periode speelde Wessels een cruciale rol in de redding van Twente.

"We zijn erg geschrokken. Zijn overlijden komt totaal onverwachts en raakt ons diep", zegt directeur Jan van Halst op de website van Twente. "Voordat ik vorige zomer besloot terug te keren bij FC Twente, ben ik eerst bij Dik langsgereden. Zijn steun was voor mij belangrijk. Dat bleek ook wel, want dankzij Dik bestaat FC Twente nog. Dat durf ik best te zeggen. Ik ken Dik vanaf mijn Diekman-tijd, waarin hij sponsor was van de club. Hij is altijd zeer betrokken gebleven. Net als zijn broer Herman, oud-voorzitter van FC Twente, die in 2007 is overleden."

Met zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh gaf hij anderhalf jaar geleden een garantstelling van acht miljoen euro af. Mede daardoor werd de laatste financiële crisis Twente niet fataal en kon de club blijven bestaan. "Voor Dik zelf was het niet meer dan normaal dat hij zijn club FC Twente hielp. Hij had een grote liefde voor de club. Dik was een man op de achtergrond en werd ook niet graag gezien als de redder van FC Twente. Van het Twentse bedrijfsleven was hij degene die vorig jaar het voortouw nam toen de club op omvallen stond. Dik droeg de aanvoerdersband en zette de lijnen uit. Daarvoor is de club hem eeuwig dankbaar."

Van Halst vervolgt: "Onlangs – thuis tegen FC Utrecht – was Dik nog in het stadion. Hij kwam altijd graag met zijn kinderen en kleinkinderen naar de wedstrijden. Komende week zouden we weer met elkaar om tafel gaan. Het voelt onwerkelijk dat dit nooit meer zal gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen