Maradona assisteert volgende week bij WK-loting

21 november 2017, 12:03

Diego Maradona is één van de zeven oud-voetballers die op 1 december de loting voor het WK van 2018 in Rusland zal gaan verrichten. Dat heeft de FIFA dinsdag bekend gemaakt. Volgende week vrijdag wordt er in Moskou geloot.

Naast Maradona zullen ook Laurent Blanc (Frankrijk), Gordon Banks (Engeland), Cafu (Brazilië), Fabio Cannavaro (Italië), Diego Forlan (Uruguay) en Carles Puyol (Spanje) assisteren bij de loting. Ook de voormalig voorzitter van de Russische bond Nikita Simonyan zal helpen bij de loting in het Kremlin. Miroslav Klose, WK-topschutter aller tijden, brengt vervolgens de wereldbeker op het podium.

"Ik ben trots dat voetballegendes van voormalige wereldkampioenen ons zullen assiteren bij de loting. De loting voor het WK is een spannend moment voor voetbalsupporters over de hele wereld", zegt FIFA-voorzitter Gianni Infantino. 

Gastland Rusland zit samen met Duitsland, België, Portugal, Frankrijk, Polen, Brazilië en Argentinië in pot 1. De potindeling wordt gemaakt op basis van de FIFA-ranglijst. Landen uit hetzelfde werelddeel kunnen niet tegen elkaar loten. Alleen voor de Europese ploegen geldt een maximum van twee per groep. Het WK begint volgend jaar op 14 juni, de finale wordt op 15 juli gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen