Stevens tegen tv-optreden Verbeek: "Dat gaat tegen je werken"

21 november 2017, 08:11

Het tv-optreden van Gertjan Verbeek doet stof opwaaien. De kersverse trainer van FC Twente analyseerde een dag na de nederlaag tegen sc Heerenveen (0-4) Eredivisie-wedstrijden voor FOX Sports. "Dit zou ik als trainer nooit hebben gedaan", aldus Huub Stevens.

Stevens geeft daarvoor twee redenen. "Allereerst vanwege de tijd. Ik vind dat als je bij een club onder contract staat, je honderd procent voor die club moet gaan", zegt hij in De Telegraaf. "Dit soort tv-werk kost energie en tijd, die je niet aan de club kunt besteden. En daarnaast vind ik het ook niet passen om over andere clubs en andere trainers te gaan praten als je die de week daarop als tegenstander kunt tegenkomen. Dat gaat tegen je werken."

John van 't Schip bekijkt het anders. De PEC Zwolle-trainer zit zelf wel eens bij Studio Voetbal. "Als Gertjan zich daar gelukkig en prettig bij voelt, dan moet hij dat doen. Daar wil ik geen oordeel over vellen. Of het ook handig is, is een ander verhaal. Ik heb zelf met PEC Zwolle afgesproken om alleen af en toe op tv te verschijnen en dan gaat het meestal niet over Eredivisie-wedstrijden, maar meer over het Nederlands elftal of internationaal voetbal."

Verbeek zelf haalt zijn schouders op. "Als ik daar nou de clown zat uit te hangen of rare dingen zou zeggen, kan ik me voorstellen dat mensen daar een probleem van zouden maken. Maar het enige wat ik doe, is kijken naar een wedstrijd en zeggen wat ik er van vind. Ik beledig niemand, ik insinueer niks. Er schuiven zoveel trainers aan bij tv-programma's. Waarom zou het dan een probleem zijn dat ik bij Fox zit? En dat ik dan ook iets over onze komende tegenstander AZ moet zeggen, is ook niet bezwaarlijk, want dat doe ik sowieso al in het persgesprek voorafgaand aan de wedstrijd."

De afspraak met FOX is dat Verbeek niet meer op het veld analyseert, maar dat af en toe vanuit de studio doet. Mits het programma van Twente dat toelaat. "Want dat staat voor mij voorop. Ik ga geen trainingen missen of verschuiven, omdat ik iets op tv moet doen. FC Twente staat op één."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen