Bosz wil winnen van Tottenham: "Belangrijk voor zelfvertrouwen"

20 november 2017, 18:58

De Champions League-campagne van Borussia Dortmund verloopt uiterst teleurstellend: uit de eerste vier duels werden slechts twee punten vergaard. Daardoor is er voor Peter Bosz en consorten al geen uitzicht meer op overwintering in het miljoenenbal en de Nederlandse coach wil er nu alles aan doen om de Europa League te bereiken.

Dortmund staat derde in Groep H, met evenveel punten als hekkensluiter APOEL Nicosia. Dinsdag speelt de Duitse formatie tegen Tottenham Hotspur. Winst in die partij is volgens Bosz belangrijk. "Dat is belangrijk voor het zelfvertrouwen van het team", zei de coach op de persconferentie. In Engeland werd eerder met 3-1 verloren. "We hebben toen goed gespeeld", zei Bosz. "We hebben niet het resultaat gekregen dat we verdienden. Dat heeft geen invloed gehad op de fase waar we nu in zitten, integendeel. Het is knap dat je zo in Londen kan spelen, tegen een van de beste teams van de Premier League. Tottenham heeft zelfs van Real Madrid gewonnen."

Winst op Tottenham is belangrijk om goede zaken te doen om de derde plaats, weet de trainer. "Het is een belangrijke wedstrijd. APOEL doet nog mee en dit is het laatste thuisduel. We moeten het hier laten zien en een negatieve serie beëindigen."

Bosz gaf eveneens te kennen dat Pierre-Emerick Aubameyang weer in de basis begint. Hij ontbrak tegen VfB Stuttgart vanwege een disciplinaire schorsing.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen