Veltman: "Brede selectie is een luxeprobleem voor de trainer"

20 november 2017, 11:14   Bijgewerkt: 20 november 2017, 11:48

Joël Veltman hoopt dat collega's een voorbeeld nemen aan Donny van de Beek, die op bezoek bij NAC Breda (0-8) terugkeerde in de basis van Ajax. Vóór de interlandperiode zette Marcel Keizer Van de Beek in de wedstrijd tegen FC Utrecht nog op de bank. De manier waarop de middenvelder daarmee om is gegaan oogst lof van Veltman.

Van de Beek kreeg in Breda zijn plekje op het Amsterdamse middenveld weer terug. Dat ging ten koste van Siem de Jong. Van de Beek betaalde het vertrouwen terug met drie doelpunten. "Voor Donny was het vervelend dat hij tegen FC Utrecht niet speelde. Maar dat maakte zijn debuut in Oranje en de hattrick tegen NAC extra lekker", zegt Veltman in De Telegraaf. "Kijk naar zijn lachende gezicht. Ik las een interview met Wesley Sneijder, die aangaf dat Donny mentaal sterk is. Dat heeft hij hier wel bewezen. Dat hij zich zo revancheert, wil je als trainer ook."

Veltman noemt zijn collega een speler die keihard werkt. "Hij knapt veel vuil werk op. Mensen zien niet altijd dat hij bijvoorbeeld ook veel loopacties maakt om David Neres vrij te krijgen. Maar dat is wel belangrijk. Donny moest Davy Klaassen vervangen en volgens mij doet hij dat aardig."

Van de Beek voor De Jong was zaterdag niet de enige wijziging bij Ajax. Maximilian Wöber verloor zijn basisplaats, omdat Keizer koos voor Daley Sinkgraven als linksback. Veltman: "De brede selectie is een luxeprobleem voor de trainer. Hij was nog zoekende naar zijn ideale opstelling en je zou denken dat hij daar nu iets dichterbij is gekomen. Maar dat is voor mij als speler moeilijk te zeggen. Het is voor een coach in elk geval heerlijk als je Frenkie de Jong, Klaas-Jan Huntelaar en Max Wöber kunt inbrengen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen