Dabo voelt zich schuldig na eigen goal: "Ik verwijt Jeroen niets"

20 november 2017, 09:38   Bijgewerkt: 20 november 2017, 11:32

Fankaty Dabo neemt de schuld op zich voor het bizarre eigen doelpunt tegen FC Groningen. Vanaf de zijlijn schoot de Vitesse-verdediger de bal over zijn doelman Jeroen Houwen heen, die zijn handen niet wilde gebruiken. Trainer Henk Fraser ziet het anders.

"Het was een terugspeelbal", zegt Houwen in het Algemeen Dagblad. "Als ik de bal pak, krijg ik waarschijnlijk rood voor hands. Dat wilde ik niet." Dabo nam na afloop van het 4-2 verloren duel de schuld op zich. "Het is gewoon mijn techniek, mijn pass. Ik verwijt Jeroen niets. Je hoopt dit nooit mee te maken, maar het is toch echt gebeurd."

Fraser neemt Houwen niets kwalijk, maar vindt wel dat de keeper zijn armen uit had moeten steken. "Hij had die bal altijd moeten pakken. Voetbal is dan toch een ervaringssport. Had de scheidsrechter de situatie beoordeeld, dan hadden we niets meer dan een vrije trap tegen gekregen op anderhalve meter van de doellijn. En dan waren wij met elf man in de goal gaan staan. Maak die bal dan nog maar eens. Dit overkomt hem in de toekomst niet meer. Ik neem hem niets kwalijk. Het is vooral een harde les en heel erg zuur voor ons."

Voor Houwen was het extra zuur, omdat hij debuteerde. De 21-jarige sluitpost verving de geblesseerde Remko Pasveer. "Dit zal ik nog weleens terugzien. Ik ben hartstikke trots mijn debuut te hebben gemaakt in de eredivisie. Dat die goal er lachwekkend uitziet, weet ik. Dat is ook profvoetbal. Het beroerde is dat het verder best goed ging. Ik moet er niet te lang bij stil blijven staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen