Stegeman ontstemd over de alles-of-niets-fase van Heracles

19 november 2017, 15:42

John Stegeman weigert de nederlaag van Heracles Almelo volledig te wijten aan de wissels die hij in de slotfase toepaste. Nadat de oefenmeester wat omzettingen deed om terug te komen in het duel, sloeg ADO Den Haag nogmaals toe. "In de alles-of-niets-fase was de uitvoering slecht", luidde het oordeel.

Het inbrengen van Vincent Vermeij als extra spits en Jaroslav Navrátil als aanvallende rechtsback, pakte verkeerd uit. "Tim Breukers had al geel, dat was ook een reden om het zo op te zetten. Maar we hebben elkaar in de stront laten zakken. Elke bal die zij veroverden was meteen gevaarlijk in de diepte", aldus Stegeman tegenover FOX Sports. 

Volgens de oefenmeester verloor zijn ploeg de strijd met name op het middenveld. "Als je zo voetbalt, moet je bezetting op het middenveld goed zijn. Dan kun je de uitvallende bal oppakken en de druk op de tegenstander houden. Maar dat deden we niet goed. We liepen uit de organisatie. Bij de 4-1 ook, dat was gewoon slecht. Daarom verlies je deze wedstrijd heel vertekenend."

Door de nederlaag verliest Heracles Almelo een klein beetje de aansluiting met het linkerrijtje. Na twaalf duels staan de Almeloërs op de elfde plaats in de Eredivisie met vijftien punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen